Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağından 1 parmak eksik un 80gr
- 1 su bardağı toz şeker 165 gr
- 2 dolu yemek kaşığı tereyağ yada margarin 80gr
Üst kısmı için;
- 1 paket 150 gr çikolatalı puding
- 3 su bardağı süt
Kullanmış olduğum bardak ölçüsü 200ml
Yapılışı
- Öncelikle tavuk göğsünün yapımını ile başlayalım, bunun için tencereye tereyağını ekleyelim ve eritelim .
- Üzerine unu ekleyelim kısık ateşte 5 dakika kadar sürekli karıştırarak un kendini salıp hafif akışkan bir hal alana kadar kavuralım.
- Daha sonra üzerine azar azar sütü ekleyelim ve hızlıca ara vermeden sürekli karıştıralım .
- Blender ile birkaç dakika çırptıktan sonra 3- 5 dakika tatlı kıvam alıp koyulaşıncaya kadar pişirelim .
- Tatlıyı kavgada yuvarlak küçük boy cam tepsiye dökelim ve ayrıca 3 küçük kase ye paylaştıralım siz isterseniz kase kullanmadan hepsini tepsiye dökebilirsiniz.
- Tatlıyı soğuması için kenara alalım üst kısmının yapımına geçelim bunun için tencereye pudingi dökelim .
- Üzerine 3 su bardağı sütü ekleyip karıştıralım ocağa alıp orta ateşte sürekli karıştırarak kıvam alıp koyulaşıncaya kadar pişirelim .
- Kaynamaya başlayınca birkaç taşım daha pişirip ocaktan alalım ve üzeri kabuk tutmuş olan tatlımızın üzerine dökelim.
- Diğer üç kesesinin üzerine de döktükten sonra oda ısısına gelen tatlıları buzdolabına kaldıralım .
- Bir buçuk iki saat dinlendirdikten sonra üzerine kakao serpelim ve servis edelim afiyet olsun hoşça kalın allah’a emanet olun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder