30 Mayıs 2021 Pazar

Pudingli Tavuk Göğsü Tatlısı Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik un 80gr
  • 1 su bardağı toz şeker 165 gr
  • 2 dolu yemek kaşığı tereyağ yada margarin 80gr

Üst kısmı için;

  • 1 paket 150 gr çikolatalı puding
  • 3 su bardağı süt

Kullanmış olduğum bardak ölçüsü 200ml 

Yapılışı

  1. Öncelikle tavuk göğsünün yapımını ile başlayalım, bunun için tencereye tereyağını ekleyelim ve eritelim .
  2. Üzerine unu ekleyelim kısık ateşte 5 dakika kadar sürekli karıştırarak un kendini salıp hafif akışkan bir hal alana kadar kavuralım.
  3. Daha sonra üzerine azar azar sütü ekleyelim ve hızlıca ara vermeden sürekli karıştıralım .
  4. Blender ile birkaç dakika çırptıktan sonra 3- 5 dakika tatlı kıvam alıp koyulaşıncaya kadar pişirelim .
  5. Tatlıyı kavgada yuvarlak küçük boy cam tepsiye dökelim ve ayrıca 3 küçük kase ye paylaştıralım siz isterseniz kase kullanmadan hepsini tepsiye dökebilirsiniz.
  6. Tatlıyı soğuması için kenara alalım üst kısmının yapımına geçelim bunun için tencereye pudingi dökelim .
  7. Üzerine 3 su bardağı sütü ekleyip karıştıralım ocağa alıp orta ateşte sürekli karıştırarak kıvam alıp koyulaşıncaya kadar pişirelim .
  8. Kaynamaya başlayınca birkaç taşım daha pişirip ocaktan alalım ve üzeri kabuk tutmuş olan tatlımızın üzerine dökelim.
  9. Diğer üç kesesinin üzerine de döktükten sonra oda ısısına gelen tatlıları buzdolabına kaldıralım .
  10. Bir buçuk iki saat dinlendirdikten sonra üzerine kakao serpelim ve servis edelim afiyet olsun hoşça kalın allah’a emanet olun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder