Künefe Tarifi İçin Malzemeler
Malzemeler
- 250 g tereyağı
- 1 yemek kaşığı üzüm pekmezi
- 200 g tel kadayıf
- 300 g dil peyniri
Şerbeti için
- 3 su bardağı su
- 2 damla limonun suyu
- 4 su bardağı toz şeker
Üzeri için
- Vanilyalı dondurma
- Toz Antep fıstığı
Künefe Nasıl Yapılır?
- Şerbeti için, su, limon suyu ve toz şekeri bir tencerede kaynatıp soğumaya bırakın.
- Tereyağını tavada eritip, üzüm pekmeziyle karıştırıp tepsiye dökün. Kadayıfları eritilmiş tereyağı ile karıştırın.
- Kadayıfın yarısını tepsiye yerleştirin ve elinizle iyice bastırın. Üzerine dil peynirini eşit miktarda yayın.
- Kalan kadayıfı üzerine yayın. Elinizle bastırın. 220 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin.
- Sıcak kadayıfın üzerine soğuk şerbeti dökün. Vanilyalı dondurma ve toz Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder