Leziz İç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
İftar sofralarınıza çok yakışacak iç pilav için;
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 su bardağı pirinç
- 1 adet soğan – yemeklik doğranmış
- 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
- 2 yemek kaşığı kuş üzümü
- 1 adet kapya biber
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- Yenibahar
- Tarçın
- Tuz
- Karabiber
- Zeytinyağı
- 3 su bardağı su
Leziz İç Pilavı Tarifi Yapılışı
- Bir pilav tenceresinde zeytinyağını koyup ısıtın.
- Ardından soğanı ekleyin pembeleşinceye kadar kavurun.
- Ardından ince doğranmış kapya biberi ekleyin ve tekrar kavurun. Dolmalık fıstığı ekleyip kavurmaya devam edin.
- Pirinci ekleyin, tuz ilave edip kavurun.
- Suda yumuşamış kuş üzümlerinin suyunu sıkıp ekleyin.
- Ardından baharatlarını ekleyin ve karıştırın.
- Son olarak su ve şekeri ilave edip karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatıp yüksek ateşte kaynamaya bırakın.
- Ardından pilavın suyunu iyice çekene kadar 15 dakika kısık ateşte pişirdikten sonra kapağını açın, kağıt havlu koyup yeniden kapağını kapatıp demlendirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder