3 Mayıs 2021 Pazartesi

Yalancı Beyti Kebabı (Böylesini Eminim Denemediniz) Tarifi

 

Malzemeler

  • 900 gram kıyma
  • 3 adet orta boy kuru soğan
  • yarım demet maydanoz
  • 5 adet yufka
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Pişirme Sosu İçin

  • 1 yemek kaşığı salça veya 4 yemek kaşığı domates püresi
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 su bardağı kaynar su (200 ml bardakla)
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane

Üstü İçin

  • 4 yemek kaşığı tereyağ veya sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tepeleme kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 büyük kase süzme yoğurt
  • 3 diş sarımsak ve tuz

    Yapılışı

  • Öncelikle soğanı yemeklik minik küp şekilde doğrayıp kıymaya ekledim.
  • Baharatlarını ve tuzunuda ekleyip güzelce yoğurdum. Tezgaha yufkanın birini serip sağ ve sol kenarından içine doğru biraz katladım.
  • Kıymadan elimle alıp yufkanın ucuna rulo şeklinde koyup yufkayı sararak rulo yaptım.
  • 2 parmak kalınlığında kesip yağlanan borcama yan yana gelecek şekilde dizdim. Çok sıkı olmasın.
  • Bütün yufkalar bitene kadar aynı işlemi uyguladım.
  • Daha sonra fırça yardımıyla üzerine 1kahve fincanı sıvı yağ sürdüm.
  • Önceden ısıtılmış 200 derecede (Alt üst fansız)50 55 dakika üzerleri biraz kızarana kadar pişirdim.
  • Fırından almaya biraz kala sosunu hazırladım.
  • Salça ve sıvı yağı tavada kısık ateşte iyice kavurup üzerine nane ve kaynar suyunu ekledim.
  • Üzeri kızaran yemeğime sosun tamamını her yerine gezdirerek döktüm ve tekrar fırına verip 15 20 dakika daha pişirdim.
  • Fırından alınca 5 dakika bekletip sarımsaklı yoğurdu döktüm. En son da tereyağında kavrulmuş nane ve toz biberi gezdirerek sıcak sıcak servis ettim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder