Pamuk Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
( 24 cm lik kelepçeli kalıp, Dilerseniz borcamda da yapabilirsiniz ♥️)
- 2 yumurta akı
- 1 çay bardağı ılık su
- 1 çay bardağı ılık süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket tozmaya (veya yarım paket yaşmaya)
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağ̆ı
- 6-7 çay bardağı un
İç harcı:
- Dilediğiniz peynir
Üzerine sürmek için:
- 2 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı süt
- Susam
Pamuk Poğaça Tarifi Yapılışı
- Ilık süt ve su, sıvı yağ̆ derin borcama alın. Üzerine maya, tuz, tozşeker ekleyip karıştırın.
- Unu yavaş yavaş ilave ederken bir kaşık kullanabilirsiniz. Hala ele yapışan ama biraz toparlanmış hamura oda sıcaklığındaki tereyağ̆ını ekleyip tekrar un ilavesi yaparak yoğurun.
- Üzerini örtüp 30 dakika mayalandırın.
- Gazını aldığınız hamuru 8 eşit parçaya bölün.
- Her birini avuç içi büyüklükte açarak peynir harcını koyup güzelce kapayın.
- Yağlı kağıt serip üzerini de tereyağ̆ı ile hafifçe yağlayın.
- 7 tanesini kenara 1 tanesi ortaya gelecek şekilde dizin.
- Süt-yumurta karışımını üzerine sürüp, susam serpiştirin.
- 30 dakika da bu şekilde mayalandırın.
- 180°’de önceden ısıtılmış fırında güzelce kızarana kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder