6 Mayıs 2021 Perşembe

Panna Cotta Tarifi

 

Panna Cotta Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 lt süt
  • 2 çay bardağı tozşeker
  • 6 yemek kaşığı nişasta (Buğday veya mısır)
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket sıvı krema

Meyveli sosu için:

  • 6-7 adet çilek
  • 1 çay bardağı vişne
  • 4-5 adet ahududu
  • 4-5 adet böğürtlen (meyveleri dondurulmuş olarak da kullanabilirsiniz)
  • 1 çay bardağından 1 parmak eksik su
  • 1 dolu yemek kaşığı nişasta
  • Yarım çay bardağı toz şeker

    Panna Cotta Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle muhallebisini hazırlamakla başlıyoruz.Tencereye krema dahil tüm malzemeleri alıp çırpıcı ila karıştırıp pürüzsüz bir kıvam elde ediyoruz ve ocağın altını yakarak orta ateşte kaynayıncaya kadar karıştırıyoruz.
  • Kaynadıktan sonra 5 dakika daha pişirip ocağın altını kapatıyoruz ve muhallebiyi kuplara paylaştırıyoruz.
  • Kupların üzerinde birer parmak boşluk bırakmayı unutmayalım meyveli sos için.
  • Muhallebiyi soğumaya bırakırken bu sırada meyveli sosu hazırlıyoruz.
  • Küp küp doğradığımız çilekleri ve diğer meyvelerle beraber tüm malzemeyi tencereye alıp karıştırıyoruz ve ocağın altını yakarak orta ateşte göz göz kaynayıp koyulaşıncaya kadar pişiriyoruz.
  • Koyulaşan meyve sosumuzu kupların üzerine pay edip biraz ılıdıktan sonra dolaba kaldırıyoruz.
  • Soğuyan tatlımızı dilediğimiz şekilde süsleyerek servis edebiliriz.
  • Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 😋.

    Not: meyveli sosu elinizdeki tek çeşit meyve ile de hazırlayabilirsiniz. Sadece çilek, vişne veya ahududu.

    Ben karışık meyvelerle farklı bir aroma elde etmek istedim ve gerçekten çok lezzetli oldu 👍🏼.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder