Panna Cotta Tarifi İçin Malzemeler
- 1 lt süt
- 2 çay bardağı tozşeker
- 6 yemek kaşığı nişasta (Buğday veya mısır)
- 1 paket vanilya
- 1 paket sıvı krema
Meyveli sosu için:
- 6-7 adet çilek
- 1 çay bardağı vişne
- 4-5 adet ahududu
- 4-5 adet böğürtlen (meyveleri dondurulmuş olarak da kullanabilirsiniz)
- 1 çay bardağından 1 parmak eksik su
- 1 dolu yemek kaşığı nişasta
- Yarım çay bardağı toz şeker
Panna Cotta Tarifi Yapılışı
- Öncelikle muhallebisini hazırlamakla başlıyoruz.Tencereye krema dahil tüm malzemeleri alıp çırpıcı ila karıştırıp pürüzsüz bir kıvam elde ediyoruz ve ocağın altını yakarak orta ateşte kaynayıncaya kadar karıştırıyoruz.
- Kaynadıktan sonra 5 dakika daha pişirip ocağın altını kapatıyoruz ve muhallebiyi kuplara paylaştırıyoruz.
- Kupların üzerinde birer parmak boşluk bırakmayı unutmayalım meyveli sos için.
- Muhallebiyi soğumaya bırakırken bu sırada meyveli sosu hazırlıyoruz.
- Küp küp doğradığımız çilekleri ve diğer meyvelerle beraber tüm malzemeyi tencereye alıp karıştırıyoruz ve ocağın altını yakarak orta ateşte göz göz kaynayıp koyulaşıncaya kadar pişiriyoruz.
- Koyulaşan meyve sosumuzu kupların üzerine pay edip biraz ılıdıktan sonra dolaba kaldırıyoruz.
- Soğuyan tatlımızı dilediğimiz şekilde süsleyerek servis edebiliriz.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 😋.
Not: meyveli sosu elinizdeki tek çeşit meyve ile de hazırlayabilirsiniz. Sadece çilek, vişne veya ahududu.
Ben karışık meyvelerle farklı bir aroma elde etmek istedim ve gerçekten çok lezzetli oldu 👍🏼.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder