Ramazan Pidesi Tarifi İçin Malzemeler
- 8 su bardağı un
- 1 paket instant maya
- 2,5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tuz isme
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3,5 su bardağı ılık su (Hamur yumuşak oyuncak)
Sosu için;
- 1 tam yumurta
- 1,5 yemek kaşığı yoğurt
Ramazan Pidesi Tarifi Yapılışı
- Sıvı yağı sadece elimize sürüceğiz ki yapışmasın diye.
- Öncelikle 1 bardak ılık suyumuzu alalım, şekerimizi ,mayamızı ekleyeyim o biraz dinlenirken unumuzu bir kaba alalım tuzumuzu kenarlara ekleyelim.
- Aktif olan mayamızı ekleyelim karıştıralım yavaş yavaş su ekleyerek yoğurmaya başlayalım, unutmayın biraz yumuşak oyuncak suyu kontrollü ekleyin.
- Tezgaha alın tezgahtada 4- 5 dakika yoğurmaya devam edelim ama elimizi mutlaka sıvı yağlayalım yapışmasın diye .
- Sonra kaba aktarın önceden ısıtılmış fırına koyalım ve 1 saat mayalanmaya bırakalım .
- Sonra da hamuru ikiye ayıralım ,sonra yağlı kağıt serilmiş tepsiye koyalım.
- 45 dakika üstüne temiz bez örterek tepsi mayası verelim tepsi mayası olana kadar sosunu hazırlayalım.
- Yumurta sarısı ve yoğurt iyice karıştıralım .
- Mayası olduktan sonra sosunu sürelim hafif elimizde açalım pide şekli verelim.
- Üstüne susam çörek otu serpiştirelim ve 40 dakika bekledikten sonra iyice ısıtılmış fırına verip ısıya dayanıklı bir kapta su koyalım .
- Pidelerin nemli kalması için pideyle katalım ve 200 derecede orta rafın bir atlında altlı üstlü pişirelim üstü kızarana kadar pişirin afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder