4 Mayıs 2021 Salı

Ramazan Pidesi Tarifi

 

Ramazan Pidesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 8 su bardağı un
  • 1 paket instant maya
  • 2,5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz isme
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3,5 su bardağı ılık su (Hamur yumuşak oyuncak)

Sosu için;

  • 1 tam yumurta
  • 1,5 yemek kaşığı yoğurt

    Ramazan Pidesi Tarifi Yapılışı

  • Sıvı yağı sadece elimize sürüceğiz ki yapışmasın diye.
  • Öncelikle 1 bardak ılık suyumuzu alalım, şekerimizi ,mayamızı ekleyeyim o biraz dinlenirken unumuzu bir kaba alalım tuzumuzu kenarlara ekleyelim.
  • Aktif olan mayamızı ekleyelim karıştıralım yavaş yavaş su ekleyerek yoğurmaya başlayalım, unutmayın biraz yumuşak oyuncak suyu kontrollü ekleyin.
  • Tezgaha alın tezgahtada 4- 5 dakika yoğurmaya devam edelim ama elimizi mutlaka sıvı yağlayalım yapışmasın diye .
  • Sonra kaba aktarın önceden ısıtılmış fırına koyalım ve 1 saat mayalanmaya bırakalım .
  • Sonra da hamuru ikiye ayıralım ,sonra yağlı kağıt serilmiş tepsiye koyalım.
  • 45 dakika üstüne temiz bez örterek tepsi mayası verelim tepsi mayası olana kadar sosunu hazırlayalım.
  • Yumurta sarısı ve yoğurt iyice karıştıralım .
  • Mayası olduktan sonra sosunu sürelim hafif elimizde açalım pide şekli verelim.
  • Üstüne susam çörek otu serpiştirelim ve 40 dakika bekledikten sonra iyice ısıtılmış fırına verip ısıya dayanıklı bir kapta su koyalım .
  • Pidelerin nemli kalması için pideyle katalım ve 200 derecede orta rafın bir atlında altlı üstlü pişirelim üstü kızarana kadar pişirin afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder