Soğanlı Çıtır Börek Tarifi İçin Malzemeler
Malzemeler
- 3 yufka
- 100 gr eritilmiş tereyağı
- 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
İç harcı için
- 1 kg soğan
- Yarım demet maydanoz
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı pul biber
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için
- 1 yumurta sarısı
- Susam
Soğanlı Çıtır Börek Nasıl Yapılır?
- Soğanları yarım ay şeklinde doğrayın. Tereyağını tavada eritin. Soğanı ekleyip yumuşayıncaya kadar soteleyin. Tuz, karabiber ve kırmızı pul biberi ekleyip karıştırın.
- Ocaktan alın. Son olarak maydanozu ekleyip soğumaya bırakın. İlk yufkanın üzerine tereyağı ile ayçiçek yağı karışımını sürün. Kenar kısmına harçtan aktarıp rulo şeklinde sarın.
- Üç parmak kalınlığında kesin. Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın. Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder