Sahura Kolay Hem Doyurucu Hem Tok Tutacak Ispanaklı Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı artı 1 yemek kaşığı un
- 1,5 çay kaşığı kabartma tozu
- Tuz
- Pul biber
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yumurta
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peynirri
- 100 gram ıspanak(kökleri kullanılmayacak)
Sahura Kolay Hem Doyurucu Hem Tok Tutacak Ispanaklı Börek Tarifi Yapılışı
- Öncelikle ıspanağı güzelce yıkayıp incecik doğrayalım kenara alalım.
- Derin kasede yumurta, süt, yağ, tuz güzelce çırpalım. Unu ekleyip kabartma tozunu döküp iyice çırpalım.
- Kaşar peyniri ve ıspanağı da ekleyip pulbiberi de koyup iyice karıştıralım.
- Tavayı az yağlayıp harcı döküp iyice yayalım.
- Orta ateşte dikkatlice pişirelim.
- Spatulayla kenarını kaldırıp kontrol edip kızarmış ise ters yüz yapıp çevirelim diğer yüzüde kızartalım.
- İki tarafını da iyice kızarttıktan sonra servise hazırdır.
- Sıcak olarak tüketmenizi tavsiye ederim.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder