1 Mayıs 2021 Cumartesi

Sahura Kolay Hem Doyurucu Hem Tok Tutacak Ispanaklı Börek Tarifi

 

Sahura Kolay Hem Doyurucu Hem Tok Tutacak Ispanaklı Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı artı 1 yemek kaşığı un
  • 1,5 çay kaşığı kabartma tozu
  • Tuz
  • Pul biber
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peynirri
  • 100 gram ıspanak(kökleri kullanılmayacak)

    Sahura Kolay Hem Doyurucu Hem Tok Tutacak Ispanaklı Börek Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle ıspanağı güzelce yıkayıp incecik doğrayalım kenara alalım.
  • Derin kasede yumurta, süt, yağ, tuz güzelce çırpalım. Unu ekleyip kabartma tozunu döküp iyice çırpalım.
  • Kaşar peyniri ve ıspanağı da ekleyip pulbiberi de koyup iyice karıştıralım.
  • Tavayı az yağlayıp harcı döküp iyice yayalım.
  • Orta ateşte dikkatlice pişirelim.
  • Spatulayla kenarını kaldırıp kontrol edip kızarmış ise ters yüz yapıp çevirelim diğer yüzüde kızartalım.
  • İki tarafını da iyice kızarttıktan sonra servise hazırdır.
  • Sıcak olarak tüketmenizi tavsiye ederim.
    Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder