5 Mayıs 2021 Çarşamba

Sebzeli Sultan Böreği Tarifi

 

Sebzeli Sultan Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 hazır yufka
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 6 çorba kaşığı su
  • 1 çorba kaşığı susam
  • 1 çorba kaşığı çörekotu
  • İç malzeme için
  • 500 gr iç bezelye
  • 150 gr tavuk göğüs eti
  • 2 havuç
  • 2  patates
  • 1 soğan
  • 1 salçalık kırmızı biber
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber.

Sebzeli Sultan Böreği Nasıl Yapılır?

  • Tavuk etini haşlayıp süzün. Suyunu ayırıp etini tel tel ayırın. Havuçları temizleyip küp şeklinde doğrayın.
  • Patatesleri soyup küp şeklinde doğrayın. Kırmızıbiberin çekirdeklerini temizleyip küp doğrayın. Soğanı soyup doğrayın.
  • Zeytinyağını tavada ısıtıp soğanı soteleyin. Havuç ve bezelyeyi ekleyip kavurun. Patates, et, kırmızıbiber, tuz ve karabiberi ilave edin.
  • Ayırdığınız sıcak tavuk suyunu ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  • Yufkalardan birini tezgaha serin. Zeytinyağı ve suyu bir kapta karıştırıp yufkanın üzerine fırça ile sürün.
  • Yufkanın kenarlarını içe doğru katlayıp kare şeklinde hazırlayın. Elde ettiğiniz kare yufkayı dörde kesin. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın.
  • Yufkalardan birini yağlanmış küçük cam kaba kenarları dışa taşacak şekilde yerleştirin. Bezelyeli karışımı paylaştırıp dışa taşan yufkaları içe doğru katlayın.
  • Cam kabı yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine ters çevirip alın. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın.
  • Üzerlerine kalan yağlı su karışımını sürün. Susam ve çörek otu serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder