Sebzeli Sultan Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 4 hazır yufka
- 3 çorba kaşığı zeytinyağı
- 6 çorba kaşığı su
- 1 çorba kaşığı susam
- 1 çorba kaşığı çörekotu
- İç malzeme için
- 500 gr iç bezelye
- 150 gr tavuk göğüs eti
- 2 havuç
- 2 patates
- 1 soğan
- 1 salçalık kırmızı biber
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber.
Sebzeli Sultan Böreği Nasıl Yapılır?
- Tavuk etini haşlayıp süzün. Suyunu ayırıp etini tel tel ayırın. Havuçları temizleyip küp şeklinde doğrayın.
- Patatesleri soyup küp şeklinde doğrayın. Kırmızıbiberin çekirdeklerini temizleyip küp doğrayın. Soğanı soyup doğrayın.
- Zeytinyağını tavada ısıtıp soğanı soteleyin. Havuç ve bezelyeyi ekleyip kavurun. Patates, et, kırmızıbiber, tuz ve karabiberi ilave edin.
- Ayırdığınız sıcak tavuk suyunu ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
- Yufkalardan birini tezgaha serin. Zeytinyağı ve suyu bir kapta karıştırıp yufkanın üzerine fırça ile sürün.
- Yufkanın kenarlarını içe doğru katlayıp kare şeklinde hazırlayın. Elde ettiğiniz kare yufkayı dörde kesin. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın.
- Yufkalardan birini yağlanmış küçük cam kaba kenarları dışa taşacak şekilde yerleştirin. Bezelyeli karışımı paylaştırıp dışa taşan yufkaları içe doğru katlayın.
- Cam kabı yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine ters çevirip alın. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın.
- Üzerlerine kalan yağlı su karışımını sürün. Susam ve çörek otu serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder