5 Mayıs 2021 Çarşamba

Sodalı Buzluk Böreği Tarifi

 

Sodalı Buzluk Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet yufka
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım kalıp peynir
  • Maydanoz

Sosu için:

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 şişe maden suyu

Üzeri için:

  • Susam 1 yumurta sarısı

Sodalı Buzluk Böreği Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak yufkayı tezgaha güzelce serin ve fırça yardımıyla her tarafını yağlayın.
  • Daha sonra bir tarafını tutarak diğer tarafa doğru kapatın ve 6-8 eşit parçaya bölün.
  • Yufkanın uç kısmına peynirli harç koyun. Geniş olan kısımdan başlayarak sarma sarar gibi sarın.
  • Yufkalar bitene kadar aynı işlemi uygulayın. Hazırladığınız börekleri buzdolabı poşetlerine doldurun ve buzluğa kaldırın.
  • Böreği pişirmek istediğiniz zaman, bir kaseye bir şişe soda ve sıvı yağ karışımını alın.
  • Börekleri bu karışımın içerisine koyarak 1 dakika bekletin ve çıkartın.
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt sererek hazırladığınız börekleri sıralayın. Üzerine fırça ile yumurta sarısı sürün.
  • Daha sonra böreklerin üzerine susam serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında ortalama 30 dakika pişirin.

Sodalı Buzluk Böreği Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Börek yapımında günlük taze yufkalar kullanın.
  • İç harcında sevdiğiniz bir peynir çeşidini veya haşlanmış patatesleri kullanabilirsiniz.
  • Peynir kullanacaksanız mutlaka elinizle ufalayın.
  • Börekleri fırın yerine sıvı yağda da kızartabilirsiniz. Fakat kızartma işleminden sonra kağıt havluda bekletmeye özen gösterin.
  • Fırından çıkan böreklerin üzerini kapatmazsanız yumuşama olmaz ve birkaç saat boyunca kabarıklığını kaybetmez.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder