3 Mayıs 2021 Pazartesi

Soğanlı Börek (Soğanlı Mantı) Tarifi

 

Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı ılık su
  • Çeyrek su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya veya yarım paket yaş maya
  • Yeteri kadar un

İç harcı için;

  • 1 kiloya yakın soğan
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber

    Yapılışı

  • Hamur için gerekli malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştıralım.
  • Unu kontrollü ekleyerek yumuşak bir hamur yoğuralım. Hamuru 1 saat dinlendirelim.
  • İç harcımız için soğanları soyalım yıkayalım iri iri doğrayalım.
  • Geniş büyük bir tavaya sıvı yağımızı alalım.
  • Üzerine soğanları ekleyelim kısık ateşte iyice kavuşalım.
  • Kavrulan soğanlara salçaları, tuzu ve karabiberimizi ekleyip karıştıralım 5 dakika daha pişirelim ve altını kapatıp soğumaya bırakalım.
  • Mayalanan hamurumuzun iri parçalar alıp beze yapıp un ile merdane yardımıyla 2 cm kalınlığında açalım.
  • Açtığımız hamurun her yerine iç harcımızı koyup yayalım rulu şeklinde saralım ve bıçakla istediğimiz büyüklükte keselim.
  • Bütün hamura aynı işlemi yapalım fırın tepsisine dizelim.
  • Üzerine sıvı yağ sürüp 170 derece de önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
  • Fırından aldığımız böreğimizin üzerine bez kapatıp biraz dinlendirelim.
  • Deneyeceklere afiyet olsun 🤗.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder