30 Mayıs 2021 Pazar

Sütlü Simit (Akşam Yoğur Sabah Pişir) Tarifi

 

Sütlü Simit (Akşam Yoğur Sabah Pişir) Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru İçin Gereken Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (Yada 1 yemek kaşığı tereyağı arzuya bağlı)
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya aldığı kadar un (Ben yarısını tam buğday unu kullandım)

Üzeri İçin

  • Kavrulmuş susam
  • 2 yemek kaşığı pekmez
  • Yarım kahve fincanı su

    Sütlü Simit (Akşam Yoğur Sabah Pişir) Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle süt su şeker ve mayayı karıştıralım üzerine yumurta sıvı yağ (Ben tereyağı kullandım)tuz ve azar azar un ilavesiyle hamurumuzu yoğuralım. Hamurun kıvamı poğaça hamurundan biraz daha sert olacak.
  • Yarım saat mayalanmaya bırakalım ve resimlerde detaylandırdığım şekilde şekil verelim.
  • Önce su ve pekmez karışımına sonra susama bulayıp tepsiye alalım tepsi mayası için mutlaka 15 dakika bekletip (Daha fazla bekletmeyin ekmek gibi olur)
  • Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz ve çıtır simitlerimizi servis ediyoruz. Afiyetle 😊şifa olsun🌹🌷🤲

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder