Sütlü Simit (Akşam Yoğur Sabah Pişir) Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru İçin Gereken Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı su
- 1 çay bardağı sıvı yağ (Yada 1 yemek kaşığı tereyağı arzuya bağlı)
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket instant maya aldığı kadar un (Ben yarısını tam buğday unu kullandım)
Üzeri İçin
- Kavrulmuş susam
- 2 yemek kaşığı pekmez
- Yarım kahve fincanı su
Sütlü Simit (Akşam Yoğur Sabah Pişir) Tarifi Yapılışı
- Öncelikle süt su şeker ve mayayı karıştıralım üzerine yumurta sıvı yağ (Ben tereyağı kullandım)tuz ve azar azar un ilavesiyle hamurumuzu yoğuralım. Hamurun kıvamı poğaça hamurundan biraz daha sert olacak.
- Yarım saat mayalanmaya bırakalım ve resimlerde detaylandırdığım şekilde şekil verelim.
- Önce su ve pekmez karışımına sonra susama bulayıp tepsiye alalım tepsi mayası için mutlaka 15 dakika bekletip (Daha fazla bekletmeyin ekmek gibi olur)
- Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz ve çıtır simitlerimizi servis ediyoruz. Afiyetle 😊şifa olsun🌹🌷🤲
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder