30 Mayıs 2021 Pazar

Havuçlu Cevizli Yumuşak Kek Tarifi

 

Havuçlu Cevizli Yumuşak Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet büyük boy yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 çorba kaşığı su
  • 1 adet büyük boy havuç
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 su bardağından 1-2 parmak eksik çekilmiş ceviz (1 bardak da konabilir, benim elimde o kadar vardı)
  • Alabildiği kadar un
  • 2 paket kabartma tozu

Kek kalıbına sürmek için;

  • Tereyağ veya margarin

    Havuçlu Cevizli Yumuşak Kek Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle yumurta ve şekeri, şeker eriyene dek çırpıyoruz.
  • Sonrasında sıvı malzemeleri ekleyip, çırpmaya devam ediyoruz.
  • Su koymamızın sebebi, kekin yumuşak olmasını sağlaması.
  • En son rendelenmiş havucu koyacak şekilde malzemeleri ekleyip, çırpalım.
  • Rendelenmiş havucu de ekleyerek spatula ile kek harcına yedirelim.
  • Kek kalıbımızın her tarafına iyice tereyağ veya margarin sürelim.
  • Kek harcımızı kalıbımza dökelim, tezgaha bir kaç kez vuralım.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirelim.
  • Kekimiz ılıdıktan sonra, kenarlarından tahta spatula ile geçelim. Servis tabağına çevirelim. Afiyet olsun.
  • Not: tadı çok şekerli olmuyor, tarçın da aroma verdiği için bence yeterli. Şekerin az geleceğini düşünenler yarım bardak daha ekleyebilirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder