Havuçlu Cevizli Yumuşak Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet büyük boy yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 çorba kaşığı su
- 1 adet büyük boy havuç
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 su bardağından 1-2 parmak eksik çekilmiş ceviz (1 bardak da konabilir, benim elimde o kadar vardı)
- Alabildiği kadar un
- 2 paket kabartma tozu
Kek kalıbına sürmek için;
- Tereyağ veya margarin
Havuçlu Cevizli Yumuşak Kek Tarifi Yapılışı
- Öncelikle yumurta ve şekeri, şeker eriyene dek çırpıyoruz.
- Sonrasında sıvı malzemeleri ekleyip, çırpmaya devam ediyoruz.
- Su koymamızın sebebi, kekin yumuşak olmasını sağlaması.
- En son rendelenmiş havucu koyacak şekilde malzemeleri ekleyip, çırpalım.
- Rendelenmiş havucu de ekleyerek spatula ile kek harcına yedirelim.
- Kek kalıbımızın her tarafına iyice tereyağ veya margarin sürelim.
- Kek harcımızı kalıbımza dökelim, tezgaha bir kaç kez vuralım.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirelim.
- Kekimiz ılıdıktan sonra, kenarlarından tahta spatula ile geçelim. Servis tabağına çevirelim. Afiyet olsun.
Not: tadı çok şekerli olmuyor, tarçın da aroma verdiği için bence yeterli. Şekerin az geleceğini düşünenler yarım bardak daha ekleyebilirler.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder