Malzemeler
- 1 çay bardağı arpa şehriye
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yumurta sarısı
- 2 su bardağı tavuk suyu
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3 su bardağı sıcak su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1-2 diş sarımsak
- İsteyen 1 yemek kaşığı un da kullanabilir
Yapılışı
- Arpa şehriye, sıcak su ve tavuk suyunu tencereye köyün ve arpalar pişene kadar kaynamaya bırakın.
- Derin bir kasede yoğurt ve yumurta sarısını iyice çırpın.
- Arpa piştikten sonra kepçe ile çorbanın suyundan alın ve yoğurtlu terbiyeye yavaş yavaş ilave edin ve bir yandan da hızlı hızlı çırpın. Bu şekilde terbiyeyi çorbaya ilave etmek için hazırlamış olacaksınız.
- Bu kez terbiyeyi yavaş yavaş çorbaya ilave edin ve çorbayı hızlı çırpın. Kaynayana kadar durmadan çırpmaya devam edin.
- Çorba kaynamaya başladıktan sonra ocağı kapatın.
- Küçük bir tavada tereyağını eritin. İnce kıyılmış ya da rendelenmiş sarımsağı 1 dk kadar soteleyelim.
- Sarımsağın yanmamasına dikkat edin.
- Ardından üzerine kuru naneyi ekleyin ve hazırlanan sosu çorbaya ilave edin.
- En son tuzunu da ekleyin ve karıştırın. Servise hazır. . Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder