Ahududulu Parfe Tarifi İçin Malzemeler
- 2 paket krem şanti
- 1,5 su bardağı süt
- 1 paket saklıköy bisküvi (İstediğiniz bisküviyi kullanabilirsiniz)
- Yarım çay bardağı damla çikolata
- 1 çay bardağı fındık
- 10-15 tane ahududu
Ahududulu Parfe Tarifi Yapılışı
- Krem şanti ve sütü çırpalım.
- Bisküviyi ister bıçakla ister elinizle ufak parçalara bölelim.
- Fındık ve damla çikolatayı ekleyelim.
- Ahududuları ortadan bölerek ekleyip spatula yardımıyla karıştıralım.
- Uygun bir kalıbı streçle kaplayalım.
- Parfeyi kalıba döküp üzerini düzeltelim ve açıkta kalan yerleri de streçle kapatalım.
- Buzlukta donduralım. Birkaç saat yeterli oluyor elinizle dokunup test edebilirsiniz.
- Veya 1 gün önceden yapın ertesi güne hazır olur.
- Servis ederken de streçi açıp servis edeceğiniz tabağa ters çevirin.
- Üzerine benmari usulü çikolata eritip süsleyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder