30 Haziran 2021 Çarşamba

Ahududulu Parfe Tarifi

 

Ahududulu Parfe Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 paket krem şanti
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 paket saklıköy bisküvi (İstediğiniz bisküviyi kullanabilirsiniz)
  • Yarım çay bardağı damla çikolata
  • 1 çay bardağı fındık
  • 10-15 tane ahududu

    Ahududulu Parfe Tarifi Yapılışı

  • Krem şanti ve sütü çırpalım.
  • Bisküviyi ister bıçakla ister elinizle ufak parçalara bölelim.
  • Fındık ve damla çikolatayı ekleyelim.
  • Ahududuları ortadan bölerek ekleyip spatula yardımıyla karıştıralım.
  • Uygun bir kalıbı streçle kaplayalım.
  • Parfeyi kalıba döküp üzerini düzeltelim ve açıkta kalan yerleri de streçle kapatalım.
  • Buzlukta donduralım. Birkaç saat yeterli oluyor elinizle dokunup test edebilirsiniz.
  • Veya 1 gün önceden yapın ertesi güne hazır olur.
  • Servis ederken de streçi açıp servis edeceğiniz tabağa ters çevirin.
  • Üzerine benmari usulü çikolata eritip süsleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder