Malzemeler
- 1.5 su bardağı arpa şehriye
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı kaynar su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 kase kıyılmış demet dereotu
- 1 kase kıyılmış demet taze soğan
- 1 kase kıyılmış demet maydanoz
- 1 kase kıyılmış demet taze nane
- 1 adet kapya biber
- 1 kase mısır
- Yarım limonun suyu
- 1 çay kaşığı tuz
- İsterseniz salatalık turşusu veya domateste ekleyebilirsiniz
Yapılışı
- 1 çay bardağı sıvı yağ şehriyeyi pişireceğimiz tencereye alınır.
- Sıvı yağ hafif kızdıktan sonra 1. 5 su bardağı arpa şehriye de eklenir. Arpa şehriye karıştırılarak yağda hafif kızarana kadar kavrulur.
- Karıştırarak şehriyeyi kavurmanızda fayda var. Sıvı yağ fazla kızarsa şehriye yanabilir. Sadece rengi dönüp kızarana kadar kavurmanız yeterli.
- Kavrulan arpa şehriyeye 2 su bardağı kaynar su yavaş yavaş eklenir.
- Suyu eklerken dikkat edin. Yağ sıçrayabilir. Suyu eklenen şehriye karıştırılıp 1 tatlı kaşığı tuz eklenir.
- Şehriyenin suyu kaynayana kadar orta ateşte karıştırılarak pişirilir.
- Su kaynamaya başlayınca ocağın altı kısılır ve tencerenin kapağı kapatılarak şehriyenin suyunu çekmesi ve pişmesi için bırakılır.
- Pişen ve suyunu çeken şehriyenin üzerine kağıt havlu serilerek 10 dakika dinlendirilir.
- Dinlenen şehriye karıştırma kabına alınarak 1 kase kıyılmış maydanoz 1 kase kıyılmış dereotu 1 kase küçük küçük doğranmış yeşil soğan 1 kase kıyılmış nane 1 adet küçük küçük doğranmış kırmızı kapya biber 1 kase mısır ve 1 çay kaşığı tuz da eklenir.
- Şehriyenin ve diğer tüm malzemelerin birbirine karışması için salata karıştırılır.
- Malzemelerin arasında sevmediğiniz bir ürün varsa eklemeyebilirsiniz. Dilerseniz salatalık turşusu ve domateste ekleyebilirsiniz. Çay saatlerinizin yemeklerinizin yanına eşlik edecek nefis mi nefis arpa şehriye salatamız hazır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder