10 Haziran 2021 Perşembe

Arpa Şehriye Salatası Tarifi

 

Malzemeler

  • 1.5 su bardağı arpa şehriye
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı kaynar su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 kase kıyılmış demet dereotu
  • 1 kase kıyılmış demet taze soğan
  • 1 kase kıyılmış demet maydanoz
  • 1 kase kıyılmış demet taze nane 
  • 1 adet kapya biber
  • 1 kase mısır
  • Yarım limonun suyu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • İsterseniz salatalık turşusu veya domateste ekleyebilirsiniz

    Yapılışı

  • 1 çay bardağı sıvı yağ şehriyeyi pişireceğimiz tencereye alınır.
  • Sıvı yağ hafif kızdıktan sonra 1. 5 su bardağı arpa şehriye de eklenir. Arpa şehriye karıştırılarak yağda hafif kızarana kadar kavrulur.
  • Karıştırarak şehriyeyi kavurmanızda fayda var. Sıvı yağ fazla kızarsa şehriye yanabilir. Sadece rengi dönüp kızarana kadar kavurmanız yeterli.
  • Kavrulan arpa şehriyeye 2 su bardağı kaynar su yavaş yavaş eklenir.
  • Suyu eklerken dikkat edin. Yağ sıçrayabilir. Suyu eklenen şehriye karıştırılıp 1 tatlı kaşığı tuz eklenir.
  • Şehriyenin suyu kaynayana kadar orta ateşte karıştırılarak pişirilir.
  • Su kaynamaya başlayınca ocağın altı kısılır ve tencerenin kapağı kapatılarak şehriyenin suyunu çekmesi ve pişmesi için bırakılır.
  • Pişen ve suyunu çeken şehriyenin üzerine kağıt havlu serilerek 10 dakika dinlendirilir.
  • Dinlenen şehriye karıştırma kabına alınarak 1 kase kıyılmış maydanoz 1 kase kıyılmış dereotu 1 kase küçük küçük doğranmış yeşil soğan 1 kase kıyılmış nane 1 adet küçük küçük doğranmış kırmızı kapya biber 1 kase mısır ve 1 çay kaşığı tuz da eklenir.
  • Şehriyenin ve diğer tüm malzemelerin birbirine karışması için salata karıştırılır.
  • Malzemelerin arasında sevmediğiniz bir ürün varsa eklemeyebilirsiniz. Dilerseniz salatalık turşusu ve domateste ekleyebilirsiniz. Çay saatlerinizin yemeklerinizin yanına eşlik edecek nefis mi nefis arpa şehriye salatamız hazır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder