Osmanlı Tatlılardan Memnuniyet Helvası Diğer Adıyla Peynir Helvası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı irmik
- 1 çay bardağının yarısı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Kibrit kutusu kadar künefe peyniri yada dil peyniride olur
Şerbeti için
- 2 su bardağı su
- 1 çay bardağı şeker
Osmanlı Tatlılardan Memnuniyet Helvası Diğer Adıyla Peynir Helvası Tarifi Yapılışı
- Helvanın şerbetini hazırlıyoruz önceden tencerede su ve şekeri bir taşım kadar kaynatıp ocaktan alıyoruz.
- Diğer tarafda yağı ve tereyağını alıp eritelim irmiği döküp tencereye orta ateşte kavuruyoruz.
- Altın rengini alınca şerbeti yavaşça dökerek durmadan karıştırıyoruz kıvam alana kadar kendini toplayınca peyniri dilimlenerek helvaya katıp karıştırıyoruz.
- Kapağını kapatıp beş dakika kadar helva kendini çekene kadar dinlendirilir üzerini isdediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder