10 Haziran 2021 Perşembe

Beyti Sarma Kebabı Tarifi

 

Malzemeler

  • 500 gr kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet soğan
  • 1 çay bardağı ufalanmış ekmek
  • 4-5 diş sarımsak
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz
  • 5 adet domates
  • 5 adet biber

Sarmak için:

  • 2,5 tane yufka

Sos için:

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı su

Üzerine sürmek için

  • 1 yumurta

Üzeri için:

  • Tereyağ  

    Yapılışı

  • Kıyma malzemeleri sırasıyla eklenip yoğurulur.
  • Tencereye bir kaşık tereyağ veya margarin eritilerek biber salçası katılıp kavrulur. Bir su bardağı su eklenip kaynatılır ve soğumaya bırakılır.
  • Bu arada bir yufka masaya serilir. Sıvıyağ yufkanın her tarafına sürüp ardından da ortadan kesilir. Kesilen yufkanın uç kısmı biraz katlanır. Köfteden bir miktar alınır. Rulo şeklinde yerleştirilir.
  • Yufkalar çok sıkı olmayacak şekilde rulo yapılır ve şekil verilir.
  • Kağıt serili tepsiye dizilir.
  • Üzerine bir yumurta çırpılarak sürülür.
  • Önceden ısıtılmış fırına üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir.
  • Soğuyan salçalı sos üzerlerine dökülerek tekrar sıcak fırına sürülür. 10 dakikaya kadar pişirilir ve servis tabağına alınır.
  • Kızdırdığımız tereyağını üzerine gezdirip yanına yoğurt fırında kızarttığımız biber ve domates ile sıcak olarak servis yapılır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder