Malzemeler
- 500 gr kıyma
- 1 adet yumurta
- 1 adet soğan
- 1 çay bardağı ufalanmış ekmek
- 4-5 diş sarımsak
- Karabiber
- Pul biber
- Tuz
- 5 adet domates
- 5 adet biber
Sarmak için:
- 2,5 tane yufka
Sos için:
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı su
Üzerine sürmek için
- 1 yumurta
Üzeri için:
- Tereyağ
Yapılışı
- Kıyma malzemeleri sırasıyla eklenip yoğurulur.
- Tencereye bir kaşık tereyağ veya margarin eritilerek biber salçası katılıp kavrulur. Bir su bardağı su eklenip kaynatılır ve soğumaya bırakılır.
- Bu arada bir yufka masaya serilir. Sıvıyağ yufkanın her tarafına sürüp ardından da ortadan kesilir. Kesilen yufkanın uç kısmı biraz katlanır. Köfteden bir miktar alınır. Rulo şeklinde yerleştirilir.
- Yufkalar çok sıkı olmayacak şekilde rulo yapılır ve şekil verilir.
- Kağıt serili tepsiye dizilir.
- Üzerine bir yumurta çırpılarak sürülür.
- Önceden ısıtılmış fırına üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir.
- Soğuyan salçalı sos üzerlerine dökülerek tekrar sıcak fırına sürülür. 10 dakikaya kadar pişirilir ve servis tabağına alınır.
- Kızdırdığımız tereyağını üzerine gezdirip yanına yoğurt fırında kızarttığımız biber ve domates ile sıcak olarak servis yapılır
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder