Malzemeler
- 1 su bardağı arpa şehriye (şehriye bekledikçe kıvamı yoğunlaşır, isterseniz miktarını azaltabilirsiniz)
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 7 su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı tuz
Terbiyesi için;
- 5-6 yemek kaşığı yoğurt
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı un
Üzeri için;
- Tereyağı
- Nane
- Pul biber
Yapılışı
- Tencereye tereyağını alarak eritelim, şehriyeyi ilave edip 2-3 dakika rengi dönene kadar kavurup, üzerine suyu ekleyelim.
- Tencerenin kapağını kapatalım, şehriyeler yumuşayıncaya kadar arada karıştırarak 15-20 dakika pişirelim.
- Bu arada derin kase içinde; yoğurdu, yumurta sarısını ve unu pürüzsüz oluncaya kadar çırpalım.
- Ardından yoğurdun kesilmemesi için tencereden 1-2 kepçe suyu içine döküp karıştıralım ve yavaş yavaş çorbanın içine sürekli karıştırarak döktükten sonra bir taşım daha kaynatalım.
- Son olarak tuzu da ilave ederek bir kaç dakika daha kaynatalım ve ocağı kapatalım.
- Küçük tavada tereyağı ve naneyi kızdırıp, çorbanın üzerine gezdirelim. Dilerseniz pul biberde ekleyebilirsiniz.
- 15-20 dakika dinlendirip, afiyetle yiyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder