10 Haziran 2021 Perşembe

Nefis Terbiyeli Şehriye Çorbası Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 su bardağı arpa şehriye (şehriye bekledikçe kıvamı yoğunlaşır, isterseniz miktarını azaltabilirsiniz)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 7 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Terbiyesi için;

  • 5-6 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı un

Üzeri için;

  • Tereyağı
  • Nane
  • Pul biber

    Yapılışı

  • Tencereye tereyağını alarak eritelim, şehriyeyi ilave edip 2-3 dakika rengi dönene kadar kavurup, üzerine suyu ekleyelim.
  • Tencerenin kapağını kapatalım, şehriyeler yumuşayıncaya kadar arada karıştırarak 15-20 dakika pişirelim.
  • Bu arada derin kase içinde; yoğurdu, yumurta sarısını ve unu pürüzsüz oluncaya kadar çırpalım.
  • Ardından yoğurdun kesilmemesi için tencereden 1-2 kepçe suyu içine döküp karıştıralım ve yavaş yavaş çorbanın içine sürekli karıştırarak döktükten sonra bir taşım daha kaynatalım.
  • Son olarak tuzu da ilave ederek bir kaç dakika daha kaynatalım ve ocağı kapatalım.
  • Küçük tavada tereyağı ve naneyi kızdırıp, çorbanın üzerine gezdirelim. Dilerseniz pul biberde ekleyebilirsiniz.
  • 15-20 dakika dinlendirip, afiyetle yiyebilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder