Çilek Soslu Cocostar Mozaik Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Mozaik kısmı için ;
- 2 paket sade petibör bisküvi
- 1 buçuk su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2 yemek kaşığı tereyağ
Kreması için ;
- 1 paket kremşanti
- 1 su bardağından iki parmak eksik süt
- 1 çay bardağı hindistan cevizi
Çilek sosu için ;
- 15 büyük çilek
- 3 tepeleme yemek kaşığı şeker
- 1 silme tatlı kaşığı nişasta
Nişastayı çözdürmek için ;
- 2 yemek kaşığı su
Kenarlarında kullanmak için ;
- Yeterince çilek
Üzeri için ;
- Benmari usulü eritilmiş beyaz çikolata
- Damla beyaz çikolata
- Toz antep fıstığı
Çilek Soslu Cocostar Mozaik Pasta Tarifi Yapılışı
- Mozaik kısmı için bisküvileri iri şekilde kırıyoruz.
- Diğer malzemeleri bir kaba alıp kaynatmadan eriyene kadar karıştırıp altını kapatıyoruz.
- Bisküvilerin her tarafına gelecek şekilde döküp fazla ufalamadan karıştırıyoruz.
- Servis tabağının içine iki kat streç sererek çemberli kalıbı üzerine alıp kenarlarını streçle sarıyoruz.
- Harcı bastırarak sıkıca yerleştirip dolaba kaldırarak soğumasını bekliyoruz.
- Kreması için kremşanti ve sütü çırpıp hindistan cevizi ekleyerek karıştırıyoruz.
- Çilek sosu için çilekleri yıkayıp ayıklayarak rondodan geçiriyoruz.
- Pişirme kabına çilek ve şekeri alarak kaynara çıktıktan sonra nişastayı suyla çözdürüp topaklanmaması için karıştırarak ilave ediyoruz.
- Birkaç dakika karıştırarak koyulaşana kadar pişiriyoruz.
- Altını kapatarak soğumaya bırakıyoruz.
- Pastamızı dolaptan çıkararak ikiye böldüğümüz çilekleri pastanın etrafına dizip kremasını yerleştirerek dolaba kaldırıyoruz.
- Soğuyan sosu üzerine yerleştirip tekrar dolaba kaldırıyoruz.
- Soğuyan pastayı kalıptan çıkararak süsleyip servis ediyoruz. 🍰🍴.
Hazır mevsimindeyken çilekle yapabileceğiniz gibi istediğiniz meyveyle de yapabileceğiniz yazın sıcak günlerinde serinleten bu pastayı tavsiye ederim. 🍓🍓.
Bu şekilde yapıp dolaba veya dondurucuya kaldırarak istediğiniz zaman servis edebilirsiniz.
Deneyeceklere afiyet olsun ☺️.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder