Malzemeler
- 1 paket fırın makarna spagetti
- Yarım paket dondurulmuş ıspanak (ben superfresh kullanıyorum daha rahat oluyor. İsterseniz normal yarım kilo ıspanak kullanabilirsiniz)
- 2-3 kaşık sıvı yağ
- 1 adet kuru soğan
- Karabiber,
- Tuz
Beşamel sos için;
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 3 bardak süt
- Tuz
Üzeri için bol kaşar peyniri rendesi
Yapılışı
- Öncelikle makarnamızı haşlayıp süzüyoruz.
- Makarnalar haşlanırken biz soğanları küp doğrayıp biraz sıvı yağda kavuruyoruz.
- Üzerine ıspanakları ekleyip beraber kavurmaya devam ediyoruz.
- İçerisine tuz karabiber ekleyip kenara alıyoruz..
- Beşamel sosu yapmak için tereyağ ve unu bir arada iyice kavuruyoruz.
- Unun kokusu cıkınca sütü ve tuzu ekliyoruz ve bir çırpıcı yardımıyla karıştırarak kaynayana kadar kısık ateşte pişiriyoruz.
- Büyük bir kasede ıspanak ve makarnayı karıştırıyoruz.
- Sosun yarısını da bu karışıma yediriyoruz.
- Büyük boy dikdörtgen borcamı az sıvı yağ ile yağlayıp bu karışımı borcama yayıyoruz.
- Üzerine kalan sosu döküyoruz ve düzeltiyoruz.
- En üste kaşar rendesi koyuyoruz.. 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz..
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder