Çökertme Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
Eti için:
- 300 gram dana kontrfile
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
- 1/2 (yarım) çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
- Dilerseniz eti marine edebilirsiniz ben sade kavurdum
Et marinasyonu için:
- 1 adet soğan
- 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1/2 (yarım) su bardağı süt
- 1 su bardağı soda
- 1 yemek kaşığı tereyağı (pişirmek için)
Kibrit patates için:
- 5 adet orta boy patates
- 1,5 su bardağı ayçiçek yağı (kızartmak için)
Domates sosu için:
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 büyük adet rendelenmiş domates
Servisi için:
- 4 yemek kaşığı
- Sarımsaklı yoğurt
Çökertme Kebabı Tarifi Yapılışı
- Fazla yağlı kısımlarından arındırılmış biftek ya da bonfile dilimlerini uzun ince şeritler halinde kesin.
- Et marinasyonu için tüm malzemeleri bir kapta karıştırın ve üzeri streç filmle kaplı kapta buzdolabında 1 saat kadar dinlendirin.
- Kabuğunu soyduğunuz patatesleri kibrit büyüklüğünde kesin.
- Bol suda durulayıp üzerlerini kağıt havlu yardımıyla kurulayın.
- Küçük bir tencerede kızdırdığınız derin yağda birkaç partide altın sarısı rengini alana kadar kızartın.
- Kağıt havlu serili bir tabağa alıp dinlendirin.
- Etleri kızartmak için mümkünse döküm bir tavada az miktarda sıvı yağı kızdırın. Tereyağını ekleyin.
- Marine olan etleri yüksek ateşte pişirin. Renk aldıklarında tuz ve taze çekilmiş tane karabiberi katıp ocaktan alın.
- Domates sosu hazırlamak için; tereyağını küçük bir tavada kızdırın.
- Üzerine rendelenmiş domatesi ekleyip, 10 dakika kadar pişirin ve ocaktan alın.
- Servis tabaklarına sırasıyla; kızartılmış kibrit patates, çırpılmış sarımsaklı yoğurt, domates sos ve sotelenmiş et dilimlerini alıp maydanozla süsledikten sonra bekletmeden sevdiklerinizle paylaşın. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder