7 Haziran 2021 Pazartesi

Çökertme Kebabı Tarifi

 

Çökertme Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

Eti için:

  • 300 gram dana kontrfile
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
  • Dilerseniz eti marine edebilirsiniz ben sade kavurdum

Et marinasyonu için:

  • 1 adet soğan
  • 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 (yarım) su bardağı süt
  • 1 su bardağı soda
  • 1 yemek kaşığı tereyağı (pişirmek için)

Kibrit patates için:

  • 5 adet orta boy patates
  • 1,5 su bardağı ayçiçek yağı (kızartmak için)

Domates sosu için:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 büyük adet rendelenmiş domates

Servisi için:

  • 4 yemek kaşığı
  • Sarımsaklı yoğurt

    Çökertme Kebabı Tarifi Yapılışı

  • Fazla yağlı kısımlarından arındırılmış biftek ya da bonfile dilimlerini uzun ince şeritler halinde kesin.
  • Et marinasyonu için tüm malzemeleri bir kapta karıştırın ve üzeri streç filmle kaplı kapta buzdolabında 1 saat kadar dinlendirin.
  • Kabuğunu soyduğunuz patatesleri kibrit büyüklüğünde kesin.
  • Bol suda durulayıp üzerlerini kağıt havlu yardımıyla kurulayın.
  • Küçük bir tencerede kızdırdığınız derin yağda birkaç partide altın sarısı rengini alana kadar kızartın.
  • Kağıt havlu serili bir tabağa alıp dinlendirin.
  • Etleri kızartmak için mümkünse döküm bir tavada az miktarda sıvı yağı kızdırın. Tereyağını ekleyin.
  • Marine olan etleri yüksek ateşte pişirin. Renk aldıklarında tuz ve taze çekilmiş tane karabiberi katıp ocaktan alın.
  • Domates sosu hazırlamak için; tereyağını küçük bir tavada kızdırın.
  • Üzerine rendelenmiş domatesi ekleyip, 10 dakika kadar pişirin ve ocaktan alın.
  • Servis tabaklarına sırasıyla; kızartılmış kibrit patates, çırpılmış sarımsaklı yoğurt, domates sos ve sotelenmiş et dilimlerini alıp maydanozla süsledikten sonra bekletmeden sevdiklerinizle paylaşın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder