7 Haziran 2021 Pazartesi

Soğuk Baklava (Basit Pratik) Tarifi

 

Soğuk Baklava (Basit Pratik) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket hazır baklavalık yufka (yarısı)
  • 200-250 gram tereyağ
  • 1,5 su bardağı çekilmiş ceviz (isteğe göre fındık, fıstık)

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı su
  • 2 su bardağı süt

Üzerin için;

  • 80-90 gram bitter çikolata
  • 2 tatlı kaşığı kakao
  • 1 tatlı kaşığı pudra şekeri

    Soğuk Baklava (Basit Pratik) Tarifi Yapılışı

  • Tereyağını uygun bir kapta eritelim.
  • Şeker ve suyu ayrı bir kapta 10 dk kadar kısık ateşte kaynatalım, soğumaya bırakalım.
  • Yufkaları kaba uygun (ben yuvarlak bor camda yaptım) keselim, yarısını ayıralım, yaklaşık 30 kat olacak.
  • Kabın zemini olmak üzere, tüm katlara yağ sürelim.
  • Yufkaların yarısına gelince, (15. Kat) cevizi serelim, ayırdığımız 15 yufkayı aynı işlem ile serelim.
  • Son yufkadan sonra kalan yağı dökelim ve keselim.
  • Önceden ısıtılmış, 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
  • Fırından çıkarılan tepsi, ilk sıcaklığını atınca, 2 su bardağı sütü ilave ettiğimiz şerbet ile yavaş yavaş kepçe yardımı ile dökelim.
  • Kakao ve pudra şekerini karıştıralım, 45 dk dinlenmeden sonra, üzerine süzgeç yardımı ile dökelim.
  • En son, rende yaptığımız çikolatayı üzerini süsleyelim ve 2-3 saat dolapta bekletelim.Baklavamız hazır, servis edilebilir, afiyet olsun. Süsleme ve iç malzemesi arzuya göre değişebilir. :).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder