Soğuk Baklava (Basit Pratik) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket hazır baklavalık yufka (yarısı)
- 200-250 gram tereyağ
- 1,5 su bardağı çekilmiş ceviz (isteğe göre fındık, fıstık)
Şerbeti için;
- 2 su bardağı şeker
- 1 su bardağı su
- 2 su bardağı süt
Üzerin için;
- 80-90 gram bitter çikolata
- 2 tatlı kaşığı kakao
- 1 tatlı kaşığı pudra şekeri
Soğuk Baklava (Basit Pratik) Tarifi Yapılışı
- Tereyağını uygun bir kapta eritelim.
- Şeker ve suyu ayrı bir kapta 10 dk kadar kısık ateşte kaynatalım, soğumaya bırakalım.
- Yufkaları kaba uygun (ben yuvarlak bor camda yaptım) keselim, yarısını ayıralım, yaklaşık 30 kat olacak.
- Kabın zemini olmak üzere, tüm katlara yağ sürelim.
- Yufkaların yarısına gelince, (15. Kat) cevizi serelim, ayırdığımız 15 yufkayı aynı işlem ile serelim.
- Son yufkadan sonra kalan yağı dökelim ve keselim.
- Önceden ısıtılmış, 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Fırından çıkarılan tepsi, ilk sıcaklığını atınca, 2 su bardağı sütü ilave ettiğimiz şerbet ile yavaş yavaş kepçe yardımı ile dökelim.
- Kakao ve pudra şekerini karıştıralım, 45 dk dinlenmeden sonra, üzerine süzgeç yardımı ile dökelim.
- En son, rende yaptığımız çikolatayı üzerini süsleyelim ve 2-3 saat dolapta bekletelim.Baklavamız hazır, servis edilebilir, afiyet olsun. Süsleme ve iç malzemesi arzuya göre değişebilir. :).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder