29 Haziran 2021 Salı

Çıtır Patlıcan Kızartması Tarifi

 

Çıtır Patlıcan Kızartması Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet iri patlıcan
  • 1-2 adet yumurta
  • 1 su b galeta unu
  • 1 su b un
  • Tuz

Kızartmak İçin

  • 1 su bardağı su sıvı yağ

    Çıtır Patlıcan Kızartması Tarifi Yapılışı

  • Patlıcanları alacalı soyup halka halka doğrayın.
  • Bir uygun kaba tuzlu su hazırlayın patlıcanları içerisine koyun. Hem acısı çıksın hemde kararmasınlar. Ayrı ayrı kaselere yumurta, un ve galeta ununu alın.
  • Yumurtaya 1 çay kaşığı kadar tuz ekleyin çırpın.
  • Patlıcanları sudan çıkarıp kurulayın.
  • Patlıcan dilimlerini önce una sonra yumurtaya en sonunda da galeta ununa bulayın.
  • Bütün patlıcanlara aynı işlemi uygulayın.
  • Sıvıyag bir tavaya alıp arkalı önlü kızartın.
  • Kızaran patlıcanları havlu kağıt serilmiş tabağına alın.
  • Sonra servis tabağına alıp dilerseniz sarımsaklı sos yapıp servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun 🤗❤️

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder