Çıtır Patlıcan Kızartması Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet iri patlıcan
- 1-2 adet yumurta
- 1 su b galeta unu
- 1 su b un
- Tuz
Kızartmak İçin
- 1 su bardağı su sıvı yağ
Çıtır Patlıcan Kızartması Tarifi Yapılışı
- Patlıcanları alacalı soyup halka halka doğrayın.
- Bir uygun kaba tuzlu su hazırlayın patlıcanları içerisine koyun. Hem acısı çıksın hemde kararmasınlar. Ayrı ayrı kaselere yumurta, un ve galeta ununu alın.
- Yumurtaya 1 çay kaşığı kadar tuz ekleyin çırpın.
- Patlıcanları sudan çıkarıp kurulayın.
- Patlıcan dilimlerini önce una sonra yumurtaya en sonunda da galeta ununa bulayın.
- Bütün patlıcanlara aynı işlemi uygulayın.
- Sıvıyag bir tavaya alıp arkalı önlü kızartın.
- Kızaran patlıcanları havlu kağıt serilmiş tabağına alın.
- Sonra servis tabağına alıp dilerseniz sarımsaklı sos yapıp servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun 🤗❤️
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder