29 Haziran 2021 Salı

Batbout Tarifi

 

Batbout Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı instant maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ılık su

Tavuklu İç İçin

  • 1 büyük parça tavuk göğsü
  • 1 adet soğan
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Toz kırmızı biber
  • Köri
  • Karabiber
  • Zerdeçal
  • Tuz

    Batbout Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle irmiği rondodan çekip un haline getirelim. Hamur için kuru malzemeleri karıştıralım. Daha sonra yağı ve suyu ekleyip ele yapışan bir hamur yoğuralım. Üzeri kapatıp yaklaşık bir saat dinlendirelim.
  • Daha sonra yine un haline getirdiğimiz irmiği tezgaha serpip hamuru koyalım.
  • Üzerinde irmik serpip merdane ile 1 cm kalınlığında açıp su bardağı ile yuvarlak keselim. Bir saat dinlendirelim. Daha sonra tavayı iyice ısıtıp hamurları yağsız pişirelim.
  • Orta ateşte pişen ekmeklerin üzerini bezle örtelim. İç harç için soğanı küçük doğrayıp sıvı yağda kavuralım doğradığımız tavuğu da ekleyip kavurmaya devam edelim.
  • Baharatları da ekleyip suyunu çekene kadar pişirelim. Ekmekleri bıçakla tam kesmeden ortasını açın marul koyup iç harç koyalım. Deneyenlere şimdiden afiyet şifa olsun♥️.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder