Batbout Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı instant maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 su bardağı ılık su
Tavuklu İç İçin
- 1 büyük parça tavuk göğsü
- 1 adet soğan
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Toz kırmızı biber
- Köri
- Karabiber
- Zerdeçal
- Tuz
Batbout Tarifi Yapılışı
- Öncelikle irmiği rondodan çekip un haline getirelim. Hamur için kuru malzemeleri karıştıralım. Daha sonra yağı ve suyu ekleyip ele yapışan bir hamur yoğuralım. Üzeri kapatıp yaklaşık bir saat dinlendirelim.
- Daha sonra yine un haline getirdiğimiz irmiği tezgaha serpip hamuru koyalım.
- Üzerinde irmik serpip merdane ile 1 cm kalınlığında açıp su bardağı ile yuvarlak keselim. Bir saat dinlendirelim. Daha sonra tavayı iyice ısıtıp hamurları yağsız pişirelim.
- Orta ateşte pişen ekmeklerin üzerini bezle örtelim. İç harç için soğanı küçük doğrayıp sıvı yağda kavuralım doğradığımız tavuğu da ekleyip kavurmaya devam edelim.
- Baharatları da ekleyip suyunu çekene kadar pişirelim. Ekmekleri bıçakla tam kesmeden ortasını açın marul koyup iç harç koyalım. Deneyenlere şimdiden afiyet şifa olsun♥️.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder