Dereotlu Krep Akıtma Dönderme (Kahvaltılık) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yumurta
- 2 su bardağı süt (1 bardağını su da kullanabilirsiniz)
- 1.5 su bardağı un
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
- 1 avuç dereotu (İnce kıyılmış )
- Tuz (Ben 1 çay kaşığı tuz kullandım )
Dereotlu Krep Akıtma Dönderme (Kahvaltılık) Tarifi Yapılışı
- Yumurtayı iyice çırptım, sütü, yağı, tuzu ekledim karıştırdım.
- Unu ekledim, pürüzsüz kıvama gelene kadar iyice çırptım.
- Dereotunu ekledim, iyice karıştırdım, akışkan bir hamur elde ettim.
- Yanmaz yapışmaz tavayı 1 kereye mahsus peçeteyle silerek yağladım, iyice ısıttım.
- Isınan tavaya 1 kepçe hamurdan aktarıp tavanın her tarafına yaydım (benim tavam 28 cm idi, her defasında 1 kepçe koydum, miktar tava büyüklüğüne göre değişir)
- Krebin üzeri fotoğraftaki gibi göz göz olunca spatula ile çevirdim, diğer yüzünü de pişirdim.
- Her iki tarafı da pişen krepleri piştikçe tabağa aldım, üst üste koydum. Deneyeceklere afiyet olsun😊
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder