8 Haziran 2021 Salı

Dereotlu Krep Akıtma Dönderme (Kahvaltılık) Tarifi

 

Dereotlu Krep Akıtma Dönderme (Kahvaltılık) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 2 su bardağı süt (1 bardağını su da kullanabilirsiniz)
  • 1.5 su bardağı un
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 avuç dereotu (İnce kıyılmış )
  • Tuz (Ben 1 çay kaşığı tuz kullandım )

    Dereotlu Krep Akıtma Dönderme (Kahvaltılık) Tarifi Yapılışı

  • Yumurtayı iyice çırptım, sütü, yağı, tuzu ekledim karıştırdım.
  • Unu ekledim, pürüzsüz kıvama gelene kadar iyice çırptım.
  • Dereotunu ekledim, iyice karıştırdım, akışkan bir hamur elde ettim.
  • Yanmaz yapışmaz tavayı 1 kereye mahsus peçeteyle silerek yağladım, iyice ısıttım.
  • Isınan tavaya 1 kepçe hamurdan aktarıp tavanın her tarafına yaydım (benim tavam 28 cm idi, her defasında 1 kepçe koydum, miktar tava büyüklüğüne göre değişir)
  • Krebin üzeri fotoğraftaki gibi göz göz olunca spatula ile çevirdim, diğer yüzünü de pişirdim.
  • Her iki tarafı da pişen krepleri piştikçe tabağa aldım, üst üste koydum. Deneyeceklere afiyet olsun😊

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder