5 Haziran 2021 Cumartesi

Elmalı Milföylü Pasta Tarifi

 

Elmalı Milföylü Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kare milföy hamuru
  • 4 adet elma

Sosu için:

  • 4 adet yumurta
  • 300 ml süt
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 vanilya şekeri
  • Tarçın
  • 50 gr tereyağı (sos sulu oluyor)

    Elmalı Milföylü Pasta Tarifi Yapılışı

  • Milföyü kaba yerleştirin fındık tozu serpiştirin ve daha sonra ince ince kesilmiş elmaları yerleştirin.
  • 190* fırında 5 dakika pişirin.
  • Pişerken hemen sosu hazırlayın, bütün malzemeleri kaba alın ve iyice çırpın, sos benim kaba biraz fazla geldi. Hamurların yanlarından akmasın kaba dikattli ilave edin.
  • Son olarak tekrar 30 dakika fırında pişirin. Üzerine pudra şekeri ekeleyin.Afiyet olsun🤗.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder