Elmalı Milföylü Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kare milföy hamuru
- 4 adet elma
Sosu için:
- 4 adet yumurta
- 300 ml süt
- 4 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 vanilya şekeri
- Tarçın
- 50 gr tereyağı (sos sulu oluyor)
Elmalı Milföylü Pasta Tarifi Yapılışı
- Milföyü kaba yerleştirin fındık tozu serpiştirin ve daha sonra ince ince kesilmiş elmaları yerleştirin.
- 190* fırında 5 dakika pişirin.
- Pişerken hemen sosu hazırlayın, bütün malzemeleri kaba alın ve iyice çırpın, sos benim kaba biraz fazla geldi. Hamurların yanlarından akmasın kaba dikattli ilave edin.
- Son olarak tekrar 30 dakika fırında pişirin. Üzerine pudra şekeri ekeleyin.Afiyet olsun🤗.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder