Frambuazlı Cheesecake (Fırınsız) Tarifi İçin Malzemeler
Cheesecake tabanı için;
- 200 gram burçak bisküvi
- 60 gram eritilmiş tereyağı
- Yarım su bardağı toz gibi çekilmiş fındık (isteğe bağlı ben koymadım)
Kreması için;
- 600 gram labne peynir
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 4 adet yumurta
- 1 paket sıvı krema (200ml)
- 3 yemek kaşığı tepeleme mısır nişastası veya buğday nişastası
Üzeri için;
- 250 gr frambuaz
- 5 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
Frambuazlı Cheesecake (Fırınsız) Tarifi Yapılışı
- İlk olarak tabanı yapalım tereyağı eritelim bisküvileri rondodan geçirip kaba koyalım.
- Erittiğimiz tereyağını içine dökerek iyice yedirelim karıştıralım.
- İsteğe bağlı fındık kırığı koyabilirsiniz ben koymadım yağlı kağıt yuvarlak kelepçeli kalıba koyup kasıkla bastıralım buzdolabına kaldıralım.
- Gelelim kremasını yapmaya yumurta ve şekeri cam kapta çırpalım.
- Ayrı tencereye sıcak şu koyup kaynamaya başlayınca çıptığımız yumurta ,şekeri tencereye oturtalım iyice çırpalım.
- Bol köpüklü kıvama gelince ocağı kapatıp karışımı başka tencereye koyalım vanilyayı nişastayı ve sıvı kremayı koyup iyice çırpalım.
- Ocağa alalım. Muhallebi gibi pişirelim.
- Kalıba dökelim güzelce eşit şekilde yayalım üzerini hemen streçleyin buzdolabına kaldırın.
- Soğumaya bırakın.
- Frambuaz için tencereye frambuazı şekeri ve suyu koyup buzdolabında 1 saat bekletelim.
- Sonrada ocağa koyup karıştıralım.
- Isınınca nişastayı ve vanilyayı koyup çırpıcıyla karıştıralım kıvamı olunca ilk sıcaklığı çıkınca kalıba dökelim
- Tekrar streçleyelim 1 gün beklicek buzdolabında ertesi gün dilediğiniz gibi süsleyip yiyebilirsiniz afiyet olsun😊
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder