9 Haziran 2021 Çarşamba

Frambuazlı Cheesecake (Fırınsız) Tarifi

 

Frambuazlı Cheesecake (Fırınsız) Tarifi İçin Malzemeler

Cheesecake tabanı için;

  • 200 gram burçak bisküvi
  • 60 gram eritilmiş tereyağı
  • Yarım su bardağı toz gibi çekilmiş fındık (isteğe bağlı ben koymadım)

Kreması için;

  • 600 gram labne peynir
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 4 adet yumurta
  • 1 paket sıvı krema (200ml)
  • 3 yemek kaşığı tepeleme mısır nişastası veya buğday nişastası

Üzeri için;

  • 250 gr frambuaz
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya

    Frambuazlı Cheesecake (Fırınsız) Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak tabanı yapalım tereyağı eritelim bisküvileri rondodan geçirip kaba koyalım.
  • Erittiğimiz tereyağını içine dökerek iyice yedirelim karıştıralım.
  • İsteğe bağlı fındık kırığı koyabilirsiniz ben koymadım yağlı kağıt yuvarlak kelepçeli kalıba koyup kasıkla bastıralım buzdolabına kaldıralım.
  • Gelelim kremasını yapmaya yumurta ve şekeri cam kapta çırpalım.
  • Ayrı tencereye sıcak şu koyup kaynamaya başlayınca çıptığımız yumurta ,şekeri tencereye oturtalım iyice çırpalım.
  • Bol köpüklü kıvama gelince ocağı kapatıp karışımı başka tencereye koyalım vanilyayı nişastayı ve sıvı kremayı koyup iyice çırpalım.
  • Ocağa alalım. Muhallebi gibi pişirelim.
  • Kalıba dökelim güzelce eşit şekilde yayalım üzerini hemen streçleyin buzdolabına kaldırın.
  • Soğumaya bırakın.
  • Frambuaz için tencereye frambuazı şekeri ve suyu koyup buzdolabında 1 saat bekletelim.
  • Sonrada ocağa koyup karıştıralım.
  • Isınınca nişastayı ve vanilyayı koyup çırpıcıyla karıştıralım kıvamı olunca ilk sıcaklığı çıkınca kalıba dökelim
  • Tekrar streçleyelim 1 gün beklicek buzdolabında ertesi gün dilediğiniz gibi süsleyip yiyebilirsiniz afiyet olsun😊

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder