9 Haziran 2021 Çarşamba

Hazır Almaya Son Tam Ölçülü Profiterol (Miksersiz Yumurta Kokusuz) Tarifi

 

Hazır Almaya Son Tam Ölçülü Profiterol (Miksersiz Yumurta Kokusuz) Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için :

  • 1 su bardağı su
  • 100 gram margarin yada tereyağı
  • 1,5 su bardağı un
  • 4 adet orta boy yumurta

Muhallebisi için:

  • 4 su bardağı süt
  • 4 dolu yemek kaşığı un
  • 8 dolu yemek kaşığı şeker
  • 1 paket vanilin

Çikolata sos:

  • 1, 5su bardağı su
  • 1,5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 6 yemek kaşığı şeker

    Hazır Almaya Son Tam Ölçülü Profiterol (Miksersiz Yumurta Kokusuz) Tarifi Yapılışı

  • Margarin ve suyumuzu tencereye alıp eritelim.
  • Eriyen margarinli sulu karışımımıza tenceremizin altını kısıp unumuzu ekleyip iyice karıştırıp ılınmaya bırakalım.
  • Ilınan hamurlarımıza yumurtalarımıza teker teker kırarak yoğuralım, dilerseniz mikserlede yapabilirsiniz lakin böylede çok güzel oluyor sadece elimize baya bir yapışıyor kıvamı muhallebi kıvamlı olacağı için :).
  • Yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize iki tatlı kaşığı yardımıyla yada sıkma torbasıyla aralıklı şekilde dizelim. Şayet benim gibi tatlı kaşığıyla yaparsanız bir bardağa su koyup, suya batırdığımız kaşığımızla hamurdan alıp diğer kaşığın yardımıyla tepsiye koyalım.
  • Tepsiye koyduğumuz hamurumuzu suya batırdığımız tatlı kaşığımızla yüzeyini düzeltelim.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırınımızda kabarana kadar (yaklaşık 15 dakika) sonrasında 150 derecede içleri tamamen kuruyana kadar pişirelim.
  • Muhallebisi için vanilin hariç diğer bütün malzemeleri tenceremizde iyice karıştırılarak orta ateşte koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırarak kıvam alıncaya değin pişirelim.
  • Yoğunlaşmaya başladığında vanilini de ekleyelim.
  • Pişen muhallebimizi soğumadan sıcağıyla üzeri kabuk tutmasın diye üzerine değdirerek streç yada buzdolabı poşetiyle kapatalım ve oda ısısında soğumaya bırakalım.
  • Çikolata sosunu da bütün malzemeleri tenceremize alıp karıştıralım.
  • Orta ateşte kıvam alıncaya değin karıştırarak pişirelim.
  • Pişen çikolata sosumuzu da muhallebimize yaptığımız gibi soğumadan sıcağıyla üzeri kabuk tutmasın diye üzerine değdirerek streç yada buzdolabı poşetiyle kapatalım ve oda ısısında soğumaya bırakalım.
  • Dilerseniz tablet çikolatada ek olarak sıcağıyla pişirdiğinizde ekleyebilirsiniz.
  • Hamurlarımızın içi tamamen kuruyup boşalınca fırından alalım ve bıçak yardımıyla kesi atıp içine tatlı kaşığı yada duy takılı sıkma torbasıyla muhallebi dolduralım.
  • Servis yapacağımız tabağamıza alıp çikolata sosunu üzerine gezdirip tüketebilirsiniz. Deneyenlere kolay gelsin, yiyenlere şifa olsun inşallah.
  • Not:.

    📌yumurtaları hamur sıcakken eklemeyin ılınmasını bekleyinki kesilip pütür pütür olmasın yumurtalar hamurumuzun içinde.

    📌 pişen hamurlarımız kendilerinin iki üç katına çıkıyor o yüzden ilk etapta hamurumuzu fındıktan büyük cevizden küçük şekilde tepsileyelim.

    📌 pişen hamurlarımızın içinde bazen fire veren oluyor içlerinde sanki ceviz zarı gibi hamur kalan olursa onları muhakkak parmağımızla alıp öyle muhallebi dolduralım, yumurta kokusu böylelikle asla gelmez.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder