Malzemeler
- 2 su bardağı un (bardak ölçüsü 200ml)
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı kakao (50 gr)
- 1 paket kabartma tozu
- 2 paket vanilya
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı süt
Yapılışı
- Uygun bir kasenin içerisine kuru malzemeleri alalım bir tel çırpıcı ile karıştıralım.
- Daha sonra üzerine sıvı yağ ve sütü azar azar ilave edip çırpmaya devam edelim, pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çırpalım.
- Yapışmaz bir tencereyi margarin ya da tereyağı ile güzelce yağlayalım üzerine hazırladığımız kek harcını dökelim ve tencerenin kapağını kapatmadan önce temiz bir mutfak havlusu ile kapatalım.
- Kek pişerken terleme yapmasın diye. Havlunun fazla kalan kısımlarını kapağın üzerine alalım. 3 kattan oluşan alüminyum folyoyu ocağın üzerine serelim.
- Tenceremizi ocağa alalım ve kısık ateşte 45 dakika kekimizi pişirelim.
- Soğuyan keki tencereden alıp üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Ben yaprak badem ile süsledim, keki dilimleyerek servis yapabiliriz. Benim fazla vaktim olmadığı için sıcak servis yaptım🙈
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder