Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 2 dilim beyaz peynir
- 3 dal maydanoz
- 1 çay bardağı süt
- 2 tatlı kaşığı un
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz (peynirin tuz miktarına göre)
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı kırmızı tatlı biber
- Yarım çay kaşığı kekik
Yapılışı
- Uygun bir kap içerisinde yumurtayı ve sütü iyice çırpalım.
- Daha sonra üstüne parçaladığımız peyniri ve ince ince doğradığımız maydanozu ekleyerek çırpmaya devam edelim.
- Unu da katıp pürüzsüz bir kıvam alana kadar biraz daha çırpalım.
- En son tuz, karabiber, kırmızı tatlı biber ve kekiği ekleyip karıştıralım. Burada tuzu peynirinizin tuzluluk oranına göre ayarlayabilirsiniz. Baharatları da damak tadınıza göre ilave edebilirsiniz.
- Sonra bu karışımı yağ koyduğumuz ve fırça ile her yerine yaydığımız tavaya alıp önce bir tarafını daha sonra ters çevirip diğer tarafını, kısık ateşte iyice pişirelim.
- Ekmeksiz kahvaltı yapmak isteyenler için harika bir lezzet gayette doyurucu. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder