6 Haziran 2021 Pazar

Güveç Kapama Tarifi

 

Güveç Kapama Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 paket kuru maya
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 4-5 su bardağı un ( kontrollü koyun)

İç harcı için;

  • 1 kilo kuş başı et
  • 3-4 adet sivri biber
  • 6-7 adet mantar ( isteğe göre)
  • Tuz, karabiber, pul biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

    Güveç Kapama Tarifi Yapılışı

  • Hamurumuz için malzemeleri yoğurma kabına alıyoruz, orta yumuşaklıkta bir hamur elde ediyoruz, mayalanmaya bırakıyoruz.
  • Etlerimizi bir kabın içine alıyoruz, biberleri, domatesleri ve mantarı küçük bir şekilde doğruyoruz içine alıp karıştırıyoruz.
  • Baharatlarını ve salçasını ve yağını ilave ediyoruz tekrar karıştırıyoruz.
  • Etlerimizi güveçlere koyuyoruz.
  • Mayalanan hamuru bezelere ayırıyoruz, tabak büyüklüğünde açıyoruz güveçlerin üzerini kapatıyoruz,.
  • Üzerine sıvı yağ sürüp 200 derece fırında 1 saate yakın pişiyoruz.
  • Piştikten sonra ters çevirip güveç kaplarını çıkarıyoruz, servis edebilirsiniz afiyet olsun hepimize ✨.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder