7 Haziran 2021 Pazartesi

Kavurmalı Pide Tarifi

 

Kavurmalı Pide Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

İç malzemesi için;

  • Kavurma
  • Kaşar peyniri

Üzeri için;

  • Tereyağı

    Kavurmalı Pide Tarifi Yapılışı

  • Un hariç tüm malzemeleri karıştırıp, mayalanmasını sağlıyoruz.
  • Ardından azar azar unumuzu ekleyip, ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
  • Ağzı kapalı derin bir kapta, hamurumuzun 1 saat mayalanmasını bekliyoruz.
  • Ardından mayalanan hamurumuzu merdane yardımıyla uzunlamasına fakat ince bir şekilde açarak, yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize yerleştiriyoruz.
  • Ardından iç malzemesini ekliyoruz.  ben her pideye, 3 yemek kaşığı kavurma ekledim. Sizler, dilediğiniz iç malzemeyle de yapabilirsiniz.
  • Malzemesini eklediğimiz her pideyi, kenarlarından malzemelerin ortasını açık bırakacak şekilde kıvırıp 200 derece fırına verip pişmeye bırakıyoruz.
  • Pidelerimizin üzeri tam anlamıyla kızarmadan, kavurmaların üzerine göz kararı kaşar ve 1 çay kaşığı tereyağı ekleyip iyice pişmesini bekliyoruz.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder