Kavurmalı Pide Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı süt
- 1 paket kuru maya
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
İç malzemesi için;
- Kavurma
- Kaşar peyniri
Üzeri için;
- Tereyağı
Kavurmalı Pide Tarifi Yapılışı
- Un hariç tüm malzemeleri karıştırıp, mayalanmasını sağlıyoruz.
- Ardından azar azar unumuzu ekleyip, ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
- Ağzı kapalı derin bir kapta, hamurumuzun 1 saat mayalanmasını bekliyoruz.
- Ardından mayalanan hamurumuzu merdane yardımıyla uzunlamasına fakat ince bir şekilde açarak, yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize yerleştiriyoruz.
- Ardından iç malzemesini ekliyoruz. ben her pideye, 3 yemek kaşığı kavurma ekledim. Sizler, dilediğiniz iç malzemeyle de yapabilirsiniz.
- Malzemesini eklediğimiz her pideyi, kenarlarından malzemelerin ortasını açık bırakacak şekilde kıvırıp 200 derece fırına verip pişmeye bırakıyoruz.
- Pidelerimizin üzeri tam anlamıyla kızarmadan, kavurmaların üzerine göz kararı kaşar ve 1 çay kaşığı tereyağı ekleyip iyice pişmesini bekliyoruz.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder