Hasanpaşa Köfte Tarifi İçin Malzemeler
Köfte İçin
- 400 gram kıyma
- 1 orta boy soğan
- 1 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı galeta unu
- 1 yumurta
- Tuz
- Karabiber
- Toz kırmızı biber
- Kimyon
- İsteğe bağlı 3-4 dal maydanoz
Köftenin İçine
- 1 küçük havuç
- 1 su bardağı kadar bezelye
Patates Püresi İçin
- 2 orta boy patates
- 1/2 (yarım) çay bardağı süt
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
- Karabiber
- Muskat (Varsa)
Sos İçin
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
Hasanpaşa Köfte Tarifi Yapılışı
- Rendelenen soğan ve sarımsakla köftenin malzemeleri yoğrulur, üzeri kapatılır; 30-40 dakika buzdolabında bekletilir. Tencereye alınan patates haşlanır, iyice ezilir, pürenin diğer malzemeleriyle karıştırılır.
- Küçük bir tencerede bezelye ve minik doğranan havuç haşlanır, pişince süzülür (Hazır garnitürlerden de kullanılabilir) buzdolabında dinlenen köfte harcından bezeler alınır, çanak şekli verilir (Ben ince bir bardağın alt kısmını kullanarak şekil vermeye çalıştım)
- Fırın kabına alınan köftelerin içine bezelye ve havuç karışımı pay edilir. Sıcak suyla karıştırılan biber ve domates salçası da fırın kabının tabanına dökülür.
- Fırın kabının üzeri kapatılıp yaklaşık 20 dakika 180 derecede pişirilir. Daha sonra fırından alınır, köftelerin üzerine patates püresi pay edilir.
- Üzeri açık fırına verilen köfteler, 10 dakika kadar fırında tutulur (Püre hafif kızarana kadar) fırından alınan yemek, pilavla servis edilir. Afiyet olsun :).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder