Revani Tatlısı Tarifi

 

Revani Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Limonlu veya portakallı yapmak isterseniz de 1 portakal kabuğu veya 1 limon kabuğu rendesi yeticektir

Şerbeti için;

  • 2, 5 su bardağı toz şeker ( Çok şekerli seviyorsanız 3 bardak kullanabilirsiniz)
  • 3 su bardağı su
  • 3-4 damla limon suyu

    Revani Tatlısı Tarifi Yapılışı

  • İlk önce tatlımızın şerbetini hazırlayalım; 3 su bardağı su ile 2, 5 su bardağı toz şekeri bir tencereye aktarın.
  • Kısık ateşte yaklaşık 10 dk kaynattıktan sonra limon suyunu ekleyen ve ılıması için ocaktan alın.
  • 2 yumurtayı bir kabın içerisine aktarın üzerine 1 su bardağı toz şekeri koyun ve şeker iyice eriyene kadar çırpın.
  • 1 çay bardağı sıvı yağı, 1 su bardağı yoğurt ve 1 su bardağı irmiği de ekledikten sonra karıştırın.
  • Son olarak 1 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu ve vanilya ekleyerek tekrar karıştırın.
  • Yağlanmış ısıya dayanıklı bir kabın içine revani karışımını dökün.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrollü bir şekilde 30 dk pişirin.
  • Fırından çıkan revani ilk sıcağı çıktıktan sonra üzerini kürdanla delin ve soğumuş şerbeti üzerine dökün ve şerbeti çekene kadar bekleyin.
  • Ardından bıçak yardımıyla revaniyi dilimleyin.
  • Dilimlediğimiz tatlıyı soğumaya bırakalım ve soğuduktan sonra servis edelim.Afiyet olsun 😊

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder