Revani Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Limonlu veya portakallı yapmak isterseniz de 1 portakal kabuğu veya 1 limon kabuğu rendesi yeticektir
Şerbeti için;
- 2, 5 su bardağı toz şeker ( Çok şekerli seviyorsanız 3 bardak kullanabilirsiniz)
- 3 su bardağı su
- 3-4 damla limon suyu
Revani Tatlısı Tarifi Yapılışı
- İlk önce tatlımızın şerbetini hazırlayalım; 3 su bardağı su ile 2, 5 su bardağı toz şekeri bir tencereye aktarın.
- Kısık ateşte yaklaşık 10 dk kaynattıktan sonra limon suyunu ekleyen ve ılıması için ocaktan alın.
- 2 yumurtayı bir kabın içerisine aktarın üzerine 1 su bardağı toz şekeri koyun ve şeker iyice eriyene kadar çırpın.
- 1 çay bardağı sıvı yağı, 1 su bardağı yoğurt ve 1 su bardağı irmiği de ekledikten sonra karıştırın.
- Son olarak 1 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu ve vanilya ekleyerek tekrar karıştırın.
- Yağlanmış ısıya dayanıklı bir kabın içine revani karışımını dökün.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrollü bir şekilde 30 dk pişirin.
- Fırından çıkan revani ilk sıcağı çıktıktan sonra üzerini kürdanla delin ve soğumuş şerbeti üzerine dökün ve şerbeti çekene kadar bekleyin.
- Ardından bıçak yardımıyla revaniyi dilimleyin.
- Dilimlediğimiz tatlıyı soğumaya bırakalım ve soğuduktan sonra servis edelim.Afiyet olsun 😊
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder