İçi Islak Brownie Tarifi İçin Malzemeler
- 100 gram tereyağ
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 paket %70 bitter çikolata (Karam markasını kullandım ben)
- 3 yumurta
- 2 çay bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- Yarım su bardağı un
- 1 çay kaşığının ucuyla tuz
Kalıp için;
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı kakao
İçi Islak Brownie Tarifi Yapılışı
- Ertesi gün bile içi hala nemli olan bi brownie tarifi bu 😍.
- Öncelikle tereyağ ve sıvı yağı bi tencerede ısıtalım ısınan yağı bitter çikolatalarımızın üstüne dökelim ve çikolataları eritelim.
- Daha sonra şeker ve yumurtayı köpürene kadar çırpalım.
- Sonra erittigimiz tereyağlı çikolata karışımını ekleyelim ve karıştıralım.
- Sırasıyla kakao, vanilya, un ve tuzu da ekleyip 1, 2 dk daha karıştıralım.
- Daha sonra brownie yapacağımız kalıbı yağlayıp kakao serpelim borcamın alt tabanı kakao ile kaplanmasına dikkat edelim 😊
- Brownie harcımızıda borcama yayıp 150 derecede 20 dk pişirelim. 😊
- Biraz ılımasını bekledikten sonra kesip servis edelim siz dondurma ile de servis edebilirsiniz o şekilde de çok lezzetli oluyor 😊.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder