Şipşak Elmalı Pasta (Az Malzeme Ve Hızlı Favoriniz Olacak) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağından biraz az toz şeker
- 5 adet elma
- 1 yemek kaşığı tarçın
- 100 gram tereyağ
Şipşak Elmalı Pasta (Az Malzeme Ve Hızlı Favoriniz Olacak) Tarifi Yapılışı
- Öncelikle elmalar rendelenir, tarçın eklenip karıştırılır. Üç eşit parçaya bölünür.
- Bir kapta un, irmik ve toz şeker karıştırılır. Dört eşit parçaya kaselere bölünür.
- Kelepçeli kek kalıbı fırın kağıdı ile kaplanır.
- İlk olarak kalıbın tabanına bir kase un harcı dökülür yayılır.
- Onun üzerine elmalı harcın üçte biri dökülür.
- Sırasıyla un harcı ve elmalı harcı bu şekilde döşüyoruz. En üstü unlu harç olacak.
- Üzerine erittiğimiz tereyağ gezdirilir.
- Önceden ısıtılmış 180’ fırında, 35 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
Muhteşem tarifi kesin deneyin, lezzeti çok hafif ve az malzemeyle favoriniz olacak.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder