Kavurmalı Kaşarlı Kapalı Pide Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 4,5 su bardağı un
- 2 su bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım paket yaş maya
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için :
- 300 gram kavurma
- 1 çorba kasesi kaşar rendesi
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yumurta sarısı
Kavurmalı Kaşarlı Kapalı Pide Tarifi Yapılışı
- Yaş mayayı ılık su ve toz şeker ile iyice çırpıp 5 dakika bekletin. Sıvıyağ ekleyin.
- Unu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışan bir hamur elde edin.
- Hamuru mayalanma için dinlendirmeyin. Hemen tezgahı unlayın. Hamuru 4’e bölüp bezeler yapın. Üstünü örtüp 15-20 dakika dinlendirin.
- Fırını alt üst ayarda 250 derecede ısıtın.
- Bezeyi alın elinizle açarak oval şekil verin. En uç kısımlarına yumurta beyazı sürün. Kapatınca açılmasın.
- Yarısına kavurma koyup, üstüne kaşar rendesi serpin ve öbür yarımı üstüne kapatın.
- Yarım daire şekli oluşsun.
- Kenarları elinizle bastırın iyice yapışsın.
- Tepsiye yağlı kağıt serin. Pideyi çapraz şekilde tepsiye koyun. İyice ısınan fırının orta rafına koyun. Kontrollü şekilde üstü kızarana kadar pişirin. (yaklaşık 20-25 dakika).
- Çıkınca hemen üstüne tereyağı sürün. Üst kapağı bıçakla kesip açın ve içine de tereyağı parçaları koyun.
Afiyet olsun 💖.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder