5 Haziran 2021 Cumartesi

Kavurmalı Kaşarlı Kapalı Pide Tarifi

 

Kavurmalı Kaşarlı Kapalı Pide Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 4,5 su bardağı un
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım paket yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İç harcı için :

  • 300 gram kavurma
  • 1 çorba kasesi kaşar rendesi
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yumurta sarısı

    Kavurmalı Kaşarlı Kapalı Pide Tarifi Yapılışı

  • Yaş mayayı ılık su ve toz şeker ile iyice çırpıp 5 dakika bekletin. Sıvıyağ ekleyin.
  • Unu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışan bir hamur elde edin.
  • Hamuru mayalanma için dinlendirmeyin. Hemen tezgahı unlayın. Hamuru 4’e bölüp bezeler yapın. Üstünü örtüp 15-20 dakika dinlendirin.
  • Fırını alt üst ayarda 250 derecede ısıtın.
  • Bezeyi alın elinizle açarak oval şekil verin. En uç kısımlarına yumurta beyazı sürün. Kapatınca açılmasın.
  • Yarısına kavurma koyup, üstüne kaşar rendesi serpin ve öbür yarımı üstüne kapatın.
  • Yarım daire şekli oluşsun.
  • Kenarları elinizle bastırın iyice yapışsın.
  • Tepsiye yağlı kağıt serin. Pideyi çapraz şekilde tepsiye koyun. İyice ısınan fırının orta rafına koyun. Kontrollü şekilde üstü kızarana kadar pişirin. (yaklaşık 20-25 dakika).
  • Çıkınca hemen üstüne tereyağı sürün. Üst kapağı bıçakla kesip açın ve içine de tereyağı parçaları koyun.
  • Afiyet olsun 💖.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder