9 Haziran 2021 Çarşamba

Köfteli İslim Kebabı Tarifi

 

Malzemeler

  • 4-5 adet patlıcan

Köftesi İçin;

  • 500 gram kıyma
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 adet soğan
  • 1 avuç ince kıyılmış maydanoz
  • 1 adet yumurta
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

Sosu İçin;

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 su bardağı sıcak su

Üzeri İçin;

  • Yeşil biber
  • Çeri domates

     Yapılışı

  • Köfte harcımız için yoğurma kabımıza kıymamızı alalım, üzerine galeta unumuzu, ince ince doğradığımız soğanı, ince ince kıyılmış maydanozu, yumurtayı, sarımsağı, tuz, pul biber, karabiber ve kimyonu ekleyerek güzelce yoğuralım.
  • Elde ettiğimiz köfte harcımızdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak yuvarlayalım ve avuç içimizle bastırarak inceltelim ve bir tabak içerisine alalım. Harcımız bitene kadar bu işleme devam edelim.
  • Şekillendirme işlemimiz bittikten sonra üzerini streçleyelim ve dinlenmeye bırakalım.
  • Köftelerimiz dinlenirken patlıcanlarımızı alacalı soyalım ve daha sonra uzun ince şeritler halinde dilimleyelim.
  • Tuzlu su dolu bir kap içerisine patlıcan dilimlerimizi alalım, 15-20 dakika kadar acısının çıkması için bekletelim. Üzerine bir tabak kapatalım, bu şekilde patlıcanların yüzeye çıkmasını da engellemiş oluruz.
  • Sürenin sonunda patlıcanlarımızın suyunu süzelim ve güzelce kurulayalım.
  • Tavaya alıp kızdırdığımız yağın içerisine patlıcan dilimlerimizi alarak hafif kızartalım. Kızartma aşamasında patlıcanlarımızı çevirelim.
  • Kızaran patlıcanlarımızı kağıt havlu serdiğimiz tabak içerisine alalım ve bekletelim.
  • Patlıcan kızartma işlemimiz bittikten sonra dinlenen köftelerimizi de kontrollü bir şekilde kızartalım.
  • Kızartma işlemlerimiz bittikten sonra geniş bir tabağa patlıcan dilimlerimizden bir yatay bir de dikey yerleştirerek + şeklini verelim.
  • Ardından orta kısmına kızarttığımız köftelerden üst üste iki adet yerleştirelim, kenarda kalan patlıcanları da köftelerin üzerine doğru kapatalım.
  • Son olarak yeşil biber ve çeri domatesi kürdan ile yerleştirelim. Tüm malzemelerimiz bitene kadar bu işleme devam edelim.
  • Şekillendirdiğimiz islim kebaplarımızı fırın kabımıza yerleştirelim.
  • Üzerinin sosu için ayrı bir kap içerisine biber salçası, domates salçası, tuz ve sıcak suyu alarak karıştıralım.
  • Hazır olan sosumuzu fırın kabındaki islim kebaplarımızın üzerine gezdirelim ve önceden ısıtılmış 200°C fırında yemeğimizi yaklaşık 30 dakika pişirelim.
  • Sürenin sonunda pişen islim kebabımız servise hazır. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder