9 Haziran 2021 Çarşamba

Girit Usulü Zeytinyağlı Bebek Enginar Tarifi

 

Girit Usulü Zeytinyağlı Bebek Enginar Tarifi İçin Malzemeler

  • 10 adet bebek enginar (saplı)
  • 1 çay bardağı sızma yağ
  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tutam tuz
  • 1 çorba kaşığı un
  • Üzerini örtecek kadar su
  • 2 limonun suyu
  • Dereotu

    Girit Usulü Zeytinyağlı Bebek Enginar Tarifi Yapılışı

  • Konserve enginarları limonlu suya koyup bekletirken (ben ege’den vakumlu getirtmiştim ama yine de kararmasından korktuğum için öyle yaptım).
  • 1 soğanı yemeklik doğrayıp yarım çay bardağı sızma zeytinyağ ve şekerle öldürüyoruz.
  • Enginarları üzerine yerleştirip suyla incelttiğimiz unu, tuzu limon suyunu ve üzerini geçecek kadar suyu ekleyip pişmeye bırakıyoruz.
  • Piştikten sonra sıcakken kalan yarım çay bardağı sızma yağı üzerinde gezdirip soğuyana kadar kapak kapalı şekilde bekletiyoruz.
  • Servis yaparken tabağa aldığımız enginarları dereotunla süslüyor ve afiyetle yiyoruz.Not:içine başka bir sebze eklenmediği için inanın çok daha lezzetli oluyor şiddetle tavsiye ediyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder