Girit Usulü Zeytinyağlı Bebek Enginar Tarifi İçin Malzemeler
- 10 adet bebek enginar (saplı)
- 1 çay bardağı sızma yağ
- 1 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tutam tuz
- 1 çorba kaşığı un
- Üzerini örtecek kadar su
- 2 limonun suyu
- Dereotu
Girit Usulü Zeytinyağlı Bebek Enginar Tarifi Yapılışı
- Konserve enginarları limonlu suya koyup bekletirken (ben ege’den vakumlu getirtmiştim ama yine de kararmasından korktuğum için öyle yaptım).
- 1 soğanı yemeklik doğrayıp yarım çay bardağı sızma zeytinyağ ve şekerle öldürüyoruz.
- Enginarları üzerine yerleştirip suyla incelttiğimiz unu, tuzu limon suyunu ve üzerini geçecek kadar suyu ekleyip pişmeye bırakıyoruz.
- Piştikten sonra sıcakken kalan yarım çay bardağı sızma yağı üzerinde gezdirip soğuyana kadar kapak kapalı şekilde bekletiyoruz.
- Servis yaparken tabağa aldığımız enginarları dereotunla süslüyor ve afiyetle yiyoruz.Not:içine başka bir sebze eklenmediği için inanın çok daha lezzetli oluyor şiddetle tavsiye ediyorum.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder