Kıymalı Hünkar Beğendi (Ana Yemek) Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram kıyma
- 2 orta boy soğan (İnce doğranmış)
- 2 diş sarımsak (İnce doğranmış)
- 1 kapya biber (İnce doğranmış)
- 1 yeşil biber (İnce doğranmış )
- 1 domates (Kabukları soyulmuş küp küp doğranmış )
- Yarım çorba kaşığı salça
- 3-4 çorba kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- Pul biber
- Yarım su bardağına yakın su
Beğendisi İçin Malzemeler
- 1 çorba kaşığı tereyağ
- 1 çorba kaşığı un
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağına yakın rendelenmiş ya da ufak doğranmış kaşar peyniri
- Tuz
- 1 tutam karabiber
- 3 büyük közlenmiş patlıcan (Küp küp ya da çok ufak doğranmış olacak )
Kullandığım bardak ölçüsü 200 ml
Kıymalı Hünkar Beğendi (Ana Yemek) Tarifi Yapılışı
- Patlıcanları ocakta ya da fırında közleyip, soyuyoruz ve doğruyoruz. Ben ocakta közledim.
- Kıymayı yağ katmadan yanmaz yapışmaz tavaya aktardım, rengi değişene kadar kavurdum.
- Pişen kıymaların üzerine sıvı yağ ile soğanı ve sarımsağı aktardım, soğan iyice kavrulup, ölünceye kadar kavurdum.
- Salça, baharat ve tuzu ekledim, 2-3 dakika salçanın kokusu çıkana kadar kavurdum. Biberleri ekledim, biberler yumuşayıncaya kadar pişirdim.
- Domatesleri aktardım, domatesler yumuşayıncaya kadar pişirdim, suyu ekledim, suyunu çekene kadar pişirdim.
- Ocağın altını kapattım, soğumaması için yemeğin ağzını da kapattım, beğendisini hazırlamaya başladım.
- Beğendisi için tereyağ ve unu 1-2 dakika unun kokusu çıkana kadar unu yakmadan kavurdum.
- Sütü yavaş yavaş ekledim, topaklanmaması için hızlıca karıştırdım, kıvam aldıktan sonra kaşar peyniri ve tuzu ekledim, peynirler eriyene kadar iyice karıştırdım (Tuzu kontrollü ekleyin kaşarda da tuz var)
- Patlıcanı ekledim, ezerek iyice karıştırdım. Ocağın altını kapattım. Servis tabağına beğendiyi yaydım, üzerine kıymalı yemeği yerleştirdim, servis ettim. Deneyeceklere afiyet olsun😊.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder