9 Haziran 2021 Çarşamba

Kıymalı Hünkar Beğendi (Ana Yemek) Tarifi

 

Kıymalı Hünkar Beğendi (Ana Yemek) Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram kıyma
  • 2 orta boy soğan (İnce doğranmış)
  • 2 diş sarımsak (İnce doğranmış)
  • 1 kapya biber (İnce doğranmış)
  • 1 yeşil biber (İnce doğranmış )
  • 1 domates (Kabukları soyulmuş küp küp doğranmış )
  • Yarım çorba kaşığı salça
  • 3-4 çorba kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Pul biber
  • Yarım su bardağına yakın su

Beğendisi İçin Malzemeler

  • 1 çorba kaşığı tereyağ
  • 1 çorba kaşığı un
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağına yakın rendelenmiş ya da ufak doğranmış kaşar peyniri
  • Tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 3 büyük közlenmiş patlıcan (Küp küp ya da çok ufak doğranmış olacak )

Kullandığım bardak ölçüsü 200 ml

Kıymalı Hünkar Beğendi (Ana Yemek) Tarifi Yapılışı

  1. Patlıcanları ocakta ya da fırında közleyip, soyuyoruz ve doğruyoruz. Ben ocakta közledim.
  2. Kıymayı yağ katmadan yanmaz yapışmaz tavaya aktardım, rengi değişene kadar kavurdum.
  3. Pişen kıymaların üzerine sıvı yağ ile soğanı ve sarımsağı aktardım, soğan iyice kavrulup, ölünceye kadar kavurdum.
  4. Salça, baharat ve tuzu ekledim, 2-3 dakika salçanın kokusu çıkana kadar kavurdum. Biberleri ekledim, biberler yumuşayıncaya kadar pişirdim.
  5. Domatesleri aktardım, domatesler yumuşayıncaya kadar pişirdim, suyu ekledim, suyunu çekene kadar pişirdim.
  6. Ocağın altını kapattım, soğumaması için yemeğin ağzını da kapattım, beğendisini hazırlamaya başladım.
  7. Beğendisi için tereyağ ve unu 1-2 dakika unun kokusu çıkana kadar unu yakmadan kavurdum.
  8. Sütü yavaş yavaş ekledim, topaklanmaması için hızlıca karıştırdım, kıvam aldıktan sonra kaşar peyniri ve tuzu ekledim, peynirler eriyene kadar iyice karıştırdım (Tuzu kontrollü ekleyin kaşarda da tuz var)
  9. Patlıcanı ekledim, ezerek iyice karıştırdım. Ocağın altını kapattım. Servis tabağına beğendiyi yaydım, üzerine kıymalı yemeği yerleştirdim, servis ettim. Deneyeceklere afiyet olsun😊.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder