8 Haziran 2021 Salı

Lokanta Usulü Yedikçe Yediren Ezme Salata Tarifi

 

Lokanta Usulü Yedikçe Yediren Ezme Salata Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet domates
  • 2 adet küçük boy kuru soğan
  • 4 adet yeşil biber
  • 1 adet salatalık
  • 1 adet kapya biber
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 diş sarımsak

Sos Malzemesi;

  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Yarım fincan sıvı yağ
  • Yarım limon suyu
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • Yeteri kadar tuz

    Lokanta Usulü Yedikçe Yediren Ezme Salata Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle, sos malzemelerini derince bir kaba alalım ve iyice karıştıralım.
  • Diğer bir tarafta maydanoz ve salatalık hariç, tüm malzemeleri robottan geçirelim ve sos malzemesinin üzerine boşaltalım.
  • Maydanoz ile salatalığı tahtada doğrayıp, katalım.
  • Tüm malzemeleri katıp, karıştıralım.
  • Servis tabağına alalım, süslemesini yapalım.
  • Muhteşem oldu, afiyetler olsun, sevgiler 👌👌👌🌹🌹😊.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder