Mangal Lezzetinde Tavuk Kanat Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg tavuk kanat
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 çay kaşığı kekik
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 baş sarımsak
- 1 adet soğan
- 2 adet domates
Mangal Lezzetinde Tavuk Kanat Tarifi Yapılışı
- Karıştırma kabına yoğurt, salça, baharat, sıvıyağ, tuz alınır ve güzelce karıştırılır.
- Temizlenmiş kanatlar ilave edilir ve sosa iyice bulanır. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.
- Bir baş sarımsak soyulur aralara serpiştirilir. Bir adet soğan soyulur ortadan dörte bölünür ve orta kısma yerleştirilir.
- 200 derecelik fırında 20 dakika piştikten sonra domates dilimleri eklenir.
- Üzeri kızarana kadar pişirilir. Kızaran kanatları altını üzerine çevirip iki tarafında güzelce kızarması sağlanır. Deneyenlere afiyet olsun 😍
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder