Midye Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Hamur için
- 1 çay bardağı su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 5 su bardağı baklavalık un
- 2 adet yumurta
- 50 gram tereyağı
- 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
- 2 paket nişasta
İçine konulan kaymak için
- 1 litre süt
- 1 su bardağı irmik
Şerbet
- 5 su bardağı şeker
- 6 su bardağı su
- 5 damla limon suyu
İçine konulacak
- 2 su bardağı ceviz içi
Midye Tatlısı Tarifi Yapılışı
- İlk önce kaymağı hazırlayalım. Bir tencere içine 1 litre sütü ve 1 su bardağı irmiği koyup koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirelim ve soğumaya bırakalım.
- Hamur için 50 gram tereyağını, sıvı yağı, sütü, yumurta, 1çay bardağı su, 1 yemek kaşığı sirke, 1, 5 çay kaşığı tuzu karıştırıp elimizle yoğuralım. 5 su bardağı unu azar azar yavaşça ilave edelim.
- Yoğurduğumuz hamuru mandalina büyüklüğünde parçalara ayıralım. Bu mandalina büyüklüğünde hamurlarımızı nişastaların içine bulayalım ve tek tek açalım.
- Açtığımız hamurumuzu oklavada büzgülü şekilde çıkartalım. Büzgüsünü hafif şekilde açıp ortasına bir tatlı kaşığı kaymak ve üzerine bir tatlı kaşığı ceviz içinden koyalım.
- Etrafta kalan hamuru üzerine koyalım ve ortadan elimizle sıkıştırıp midye şeklini verip bıçak ile kesip her iki taraftan hamurlarımızı sıkıştıralım.
- Tepsiye dizelim.
- Üzerine erittiğimiz tereyağını sürüp 160 derecede altlı üstlü pişirelim.
- Şerbeti için 5 su bardağı şekeri 6 su bardağı su ve 5 damla limon suyunu bir tencere içine koyup 20 dk pişirelim. Hem tatlı hem de şerbet sıcak dökülecek.
- Üzerine istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder