6 Haziran 2021 Pazar

Midye Tatlısı Tarifi

 

Midye Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için

  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 5 su bardağı baklavalık un
  • 2 adet yumurta
  • 50 gram tereyağı
  • 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • 2 paket nişasta

İçine konulan kaymak için

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı irmik

Şerbet

  • 5 su bardağı şeker
  • 6 su bardağı su
  • 5 damla limon suyu

İçine konulacak

  • 2 su bardağı ceviz içi

    Midye Tatlısı Tarifi Yapılışı

  • İlk önce kaymağı hazırlayalım. Bir tencere içine 1 litre sütü ve 1 su bardağı irmiği koyup koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirelim ve soğumaya bırakalım.
  • Hamur için 50 gram tereyağını, sıvı yağı, sütü, yumurta, 1çay bardağı su, 1 yemek kaşığı sirke, 1, 5 çay kaşığı tuzu karıştırıp elimizle yoğuralım. 5 su bardağı unu azar azar yavaşça ilave edelim.
  • Yoğurduğumuz hamuru mandalina büyüklüğünde parçalara ayıralım. Bu mandalina büyüklüğünde hamurlarımızı nişastaların içine bulayalım ve tek tek açalım.
  • Açtığımız hamurumuzu oklavada büzgülü şekilde çıkartalım. Büzgüsünü hafif şekilde açıp ortasına bir tatlı kaşığı kaymak ve üzerine bir tatlı kaşığı ceviz içinden koyalım.
  • Etrafta kalan hamuru üzerine koyalım ve ortadan elimizle sıkıştırıp midye şeklini verip bıçak ile kesip her iki taraftan hamurlarımızı sıkıştıralım.
  • Tepsiye dizelim.
  • Üzerine erittiğimiz tereyağını sürüp 160 derecede altlı üstlü pişirelim.
  • Şerbeti için 5 su bardağı şekeri 6 su bardağı su ve 5 damla limon suyunu bir tencere içine koyup 20 dk pişirelim. Hem tatlı hem de şerbet sıcak dökülecek.
  • Üzerine istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder