29 Haziran 2021 Salı

Nohut Dürüm (Vejetaryen Dürüm) Tarifi

 

Nohut Dürüm (Vejetaryen Dürüm) Tarifi İçin Malzemeler

Lavaş için;

  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 1 küp şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı ılıktan biraz sıcak su
  • Aldığı kadar un

İç malzemesi için;

  • 1-1.5 su bardağı haşlanmış nohut
  • Sumak
  • Tuz
  • Limon suyu
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Kimyon

Sos için;

  • 1 yemek kaşığı ev yapımı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Servis için;

  • Kuru soğan
  • Taze soğan
  • Maydanoz
  • Sumak
  • Limon

    Nohut Dürüm (Vejetaryen Dürüm) Tarifi Yapılışı

  • Önce maya ve şekeri suda eritin, biraz aktif olmasını bekleyin.
  • Sonra yavaş yavaş unu ekleyip yoğurun.
  • Yoğurma işlemi bitince hamurun üstünü bir bezle örtüp yarım saat kadar mayalanmaya bırakın.
  • Sonra hamurdan cevizden büyük parçalar koparıp un serperek merdane yardımıyla yuvarlak şekilde tava büyüklüğünde açın.
  • Yağsız tavada arkalı önlü pişirin.
  • Hamur bitene kadar devam edin.
  • Sonra haşlanmış nohutu çatal yardımıyla diriliği biraz gidecek kadar hafifçe ezin.
  • İçine limon suyu, sumak, tuz ve baharatları ekleyin.
  • Soğanları ve maydanozu doğrayıp içine tuz, sumak ekleyin.
  • Sosu için bir tavada salça ve yağı karıştırın.
  • Hamurun üstüne önce sosu yayın.
  • Sonra nohutları koyun.
  • Ardından soğan ve maydanozu ekleyin.
  • Üzerine limon sıkıp sıkıca sarın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder