Pamuk Gibi Asla Dağılmayan Pandispanya Tarifi İçin Malzemeler
Bardak ölçüm; 200 ml
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım çay bardağı sıcağa yakın su
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım su bardağı nişasta
- 1 su bardağı un
- 2 tepeleme yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Pamuk Gibi Asla Dağılmayan Pandispanya Tarifi Yapılışı
- Bir kaba sıcak su, toz şeker ve yumurtaları alıp mikserle iyice çırpın.
- Yumurtalar beyazlaşıp kabarana kadar çırpmaya devam edin.
- Kuru malzemeler olan un, nişasta, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı elekten geçirip bir kaba boşaltın. Mutlaka eleme işlemini yapın. Yoksa harcınız topak topak olur.
- Çırptığınız yumurtalara sıvı yağını ekleyin.
- Ardından kuru malzemeyi azar azar döküp spatula yardımıyla kek harcını söndürmeden dikkatli bir şekilde yedirin.
- 20 cmlik kelepçe kalıba harcı boşaltın.
- Önceden ısıtılmış 175 derecede yaklaşık 40 dakika pişirin.
- Pişen keki kalıptan çıkarmadan soğutma teline ters çevirerek koyun. Soğuduktan sonra kalıptan çıkarın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder