2 Haziran 2021 Çarşamba

Pamuk Gibi Asla Dağılmayan Pandispanya Tarifi

 

Pamuk Gibi Asla Dağılmayan Pandispanya Tarifi İçin Malzemeler

Bardak ölçüm; 200 ml

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı sıcağa yakın su
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı nişasta
  • 1 su bardağı un
  • 2 tepeleme yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

    Pamuk Gibi Asla Dağılmayan Pandispanya Tarifi Yapılışı

  • Bir kaba sıcak su, toz şeker ve yumurtaları alıp mikserle iyice çırpın.
  • Yumurtalar beyazlaşıp kabarana kadar çırpmaya devam edin.
  • Kuru malzemeler olan un, nişasta, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı elekten geçirip bir kaba boşaltın. Mutlaka eleme işlemini yapın. Yoksa harcınız topak topak olur.
  • Çırptığınız yumurtalara sıvı yağını ekleyin.
  • Ardından kuru malzemeyi azar azar döküp spatula yardımıyla kek harcını söndürmeden dikkatli bir şekilde yedirin.
  • 20 cmlik kelepçe kalıba harcı boşaltın.
  • Önceden ısıtılmış 175 derecede yaklaşık 40 dakika pişirin.
  • Pişen keki kalıptan çıkarmadan soğutma teline ters çevirerek koyun. Soğuduktan sonra kalıptan çıkarın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder