29 Haziran 2021 Salı

Patlıcanlı Börek Tarifi

 

Patlıcanlı Börek Tarifi İçin Malzemeler

İç malzeme:

  • 600-700 gram patlıcan
  • 3-4 adet soğan
  • 3-4 biber
  • 3-4 domates
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz

Hamuru için;

  • 2,5 bardak su
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • Alabildiği kadar un

Aralara sürmek için ;

  • 1 kase zeytinyağı

    Patlıcanlı Börek Tarifi Yapılışı

  • Önce iç malzemeyi hazırlayalım.
  • Tencereye sıvı yağı koyarak ocağın altını açıyoruz.
  • Soğanları rondodan geçirerek ya da küçük doğrayarak kavuruyoruz.
  • Biberleri de doğrayıp kavuruyoruz.
  • Patlıcanların kabuklarını soyarak küçük doğruyoruz onları da ilave edip kavurmaya devam ediyoruz.
  • Patlıcanlar yumuşayınca kabuklarını soyup doğradığımız domatesleri de ilave ediyoruz.
  • Domatesler suyunu çekince, tuz, karabiber, pulbiber ilave ederek ocağı kapatıyoruz.
  • İç malzememizi soğumaya bırakıyoruz.
  • Hamuru hazırlıyoruz.
  • 2, 5 bardak su ve 1 kaşık tuz ile alabildiği kadar un ile hamurumuzu kulak memesi kıvamında tutup yoğuruyoruz.
  • 40 parçaya bölüp bezeleri yuvarlıyoruz.
  • Bezeleri küçük bir tabak büyüklüğünde açıyoruz.
  • 20 hamuru aralarına bir kaşıktan biraz az yağ ile yağlayarak üst üste koyuyoruz.
  • Diğer 20 hamura da aynı işlemi uyguluyoruz.
  • Hamurumuzu tepsi büyüklüğünde açıyoruz.
  • Fırın kağıdı serilmiş tepsiye hamurumuzu koyuyoruz.
  • Üzerine malzememizi yayıyoruz.
  • Diğer hamuru da aynı şekilde açarak diğer hamurun üzerine koyuyoruz.
  • Alttaki hamurla üsteki hamurun kenarında incecik dişarıya doğru katlıyoruz.
  • Üzerine zeytinyağı sürerek 200 derecede üzeri kızarasaya kadar pişiriyoruz.
  • İstediğimiz büyüklükte kesip servis yapıyoruz.
  • Afiyet olsun 😊.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder