Tavuk Pirzola Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet tavuk pirzola
- 2 orta boy patates
- 2 orta boy soğan
- 2 diş sarımsak
- Zeytinyağ
Sosu için:
- 1,5 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 diş sarımsak
- Kekik, pulbiber, kimyon, yeditürlü, tuz, ızgara baharatı
Tavuk Pirzola Tarifi Yapılışı
- Öncelikle sosumuzu yaparak başlayalım, derin kapaklı bir karıştırma kabına yoğurt, zeytinyağı ve baharatlar ekleyip karıştıralım ardından bir diş sarımsağı rendeleyelim onu da bir güzel karıştıralım.
- Daha sonra derisinden temizlediğimiz, pirzola tavuklarımıza bıçakla çizikler atalım.
- Sosumuzun içine atıp güzelce bulayalım bulanmış tavukları sostan çıkartıp bir kenara alalım.
- Ardından patatesleri soğanları jülyen doğrayalım.
- Tavukları sosladığımız kaba koyup kapağını kapatıp içinde karışması için sallayalım.
- Tavukları tekrar içine alıp kapağını kapatıp buzdolabında yarım saat dinlendirelim vaktiniz varsa bir iki saatte olabilir.
- Fırınımızı 180°’ye alalım dinlendirdiğimiz tavukları fırın kabımıza güzelce yerleştirelim tavuklar bir tarafta patates ve soğanlar bir tarafta olsa daha güzel oluyor.
- Sarımsaklarımızı da ortadan ikiye bölüp tavukların aralarına serpiştirelim.
- Tavuk ve patateslerin üzerine biraz zeytinyağ gezdirelim önceden ısıttığımız 180° fırında 20 dakika kadar pişirelim.
- Ardından fırın ayarımızı iki yüze çıkartıp üst tarafı kızarana kadar pişirelim.
- Kızaran üst tarafı ters çevirin bu defa diğer tarafını kızartalım.
- Tamamen piştiğine emin olduğumuzda çıkartıp servis edebiliriz.
Afiyet olsun.
Not: derilerini piştikten sonra tüketmediğimizden bir de bütün sos deride kaldığından temizliyorum, derileri önden temizleyip o şekilde pişirince bütün sosu tavukta kalmış oluyor daha lezzetli oluyor,.
Ayrıca çizik atmamızın nedeni sosun iyice içine girmesini sağlamak.
Püf noktaları dikkat edersek daha lezzetli bir tavuk yemeği yemiş oluruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder