Pazı Sarması Tarifi
Pazı Sarması Tarifi İçin Malzemeler
- 2 demet pazı
- 300 gram kıyma
- Çeyrek su bardağı pirinç
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 2 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı +1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı tatlı toz kırmızı biber
- 2 yemek kaşığı tereyağı
Pazı Sarması Tarifi Yapılışı
- Geniş bir tencereye kaynar su koyun. Yıkadığınız pazıları 30’ar saniye haşlayın ve süzgece alın.
- Karıştırma kabına yemeklik doğranmış soğan, kıyma, yıkanmış pirinç, 1 yemek kaşığı salça, kırmızı toz biber, sıvıyağ ve 2 yemek kaşığı su koyup iyice yoğurun.
- Pazıların saplarını koparın tencerenin tabanına dizin (Altlık olacak) Pazılara iç harçtan koyarak sarın. Kalın damarlı olan pazıları ortadan iki parçaya ayırıp damarı çıkararak sarın ve tencereye dizin.
- Sarma işlemi bitince tereyağını parçalara ayırarak tencerenin üstüne dağıtın. 1 yemek kaşığı salçayı 2 su bardağı suyla çırparak açın. 1 çay kaşığı tuz koyun ve karıştırın. Sarmaların üzerine gezdirin.
- En üste dolma taşı veya bir tabak koyup, tencerenin kapağını kapatın. Kaynayana kadar yüksek ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte yaklaşık 30 dakika pişirin. Yoğurtla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun 💖
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder