Pazı Sarması Tarifi

 

Pazı Sarması Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 demet pazı
  • 300 gram kıyma
  • Çeyrek su bardağı pirinç
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 2 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı +1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı tatlı toz kırmızı biber
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

    Pazı Sarması Tarifi Yapılışı

  • Geniş bir tencereye kaynar su koyun. Yıkadığınız pazıları 30’ar saniye haşlayın ve süzgece alın.
  • Karıştırma kabına yemeklik doğranmış soğan, kıyma, yıkanmış pirinç, 1 yemek kaşığı salça, kırmızı toz biber, sıvıyağ ve 2 yemek kaşığı su koyup iyice yoğurun.
  • Pazıların saplarını koparın tencerenin tabanına dizin (Altlık olacak) Pazılara iç harçtan koyarak sarın. Kalın damarlı olan pazıları ortadan iki parçaya ayırıp damarı çıkararak sarın ve tencereye dizin.
  • Sarma işlemi bitince tereyağını parçalara ayırarak tencerenin üstüne dağıtın. 1 yemek kaşığı salçayı 2 su bardağı suyla çırparak açın. 1 çay kaşığı tuz koyun ve karıştırın. Sarmaların üzerine gezdirin.
  • En üste dolma taşı veya bir tabak koyup, tencerenin kapağını kapatın. Kaynayana kadar yüksek ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte yaklaşık 30 dakika pişirin. Yoğurtla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun 💖

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder